TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Часовникот го промени светот

Курир - 14.11.2023

Часовниците целосно го сменија начинот на кој што човекот го гледа светот. Само помислете колку често го проверувате времето на часовник или телефон. Човековиот живот, воопшто, во голема мерка, денес е управуван од часовникот.

Како човештвото станало роб на часовниците: Концептот за време не бил секогаш ист

Кајгана - 14.11.2023

Пред илјада години луѓето живееле без часовници, така што буквално постоело време пред времето, а за да се одреди истото се користеле метафори. Во средновековна Англија, на пример, имале мерка на време наречена Pater Noster Whyle, што било времето ...

Часовникот го промени светот

Сител - 14.11.2023

Пред 1.000 години луѓето живееле без часовници, а времето се определувало со вообичаените навики, разни асоцијации, споредби и така натаму. Во средновековна Англија, на пример имало мерка за време наречена „Патер Ностер Вајл“, еднаква на времето ...

Како часовникот го смени светот?

ММС - 14.11.2023

Пред 1.000 години луѓето живееле без часовници, а времето се определувало со вообичаените навики, разни асоцијации, споредби и така натаму. Во средновековна Англија, на пример имало мерка за време наречена „Патер Ностер Вајл“, еднаква на времето ...

Часовникот го промени светот

Бриф - 14.11.2023

Пред 1.000 години луѓето живееле без часовници, а времето се определувало со вообичаените навики, разни асоцијации, споредби и така натаму. Во средновековна Англија, на пример имало мерка за време наречена „Патер Ностер Вајл“, еднаква на времето ...

Каков бил животот без часовници?

MakPress - 14.11.2023

Пред 1.000 години луѓето живееле без часовници, а времето се определувало со вообичаените навики, разни асоцијации, споредби и така натаму. Во средновековна Англија, на пример имало мерка за време наречена „Патер Ностер Вајл“, еднаква на времето ...