TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анализа: Борба со корупцијата или корумпирани изборни процеси

Фактор - 15.09.2021

Македонија не мрда од мртвата точка на корупцијата, а впечатокот е се полошо оценето според последниот извештај на Стејт департментот. Во моментов многу очекувања има од Државната комисија за спречување на корупција.

Повеќе силна политичка волја, а помалку нефункционални кампањи

Н.Македонија - 14.09.2021

Како што се наближуваат локалните избори така како по некоја навика и од претходно од други изборни циклуси досега, се актуализираат и рециклираат кампањите за битката со корупцијата. Рака на срце, ова прашање навистина со години е проблем број еден ...