TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците сè помалку го сакаат училиштето

Радио МОФ - 23.05.2020

Според наодите од меѓународната СЗО студија, интересот кон училиштето на у чениците од земјава долги години бе ше на врвот од листата на 40-ина земји од Европа, Америка, Канада и Русија . Но, резултатите покажуваат во последните 16 годин и учениците ...

Медиумска писменост за млади-онлајн настава во време на корона кризата

Тера - 23.05.2020

Писменоста се пресели. Наместо во училишните клупи, таа сега се случува преку интернет. Причината добро позната на сите. Коронавирусот ни го промени и образованието. Со почетокот на кризата меѓу првите мерки за заштита беше одлуката да се прекине ...

Завршната оценка зависи од целогодишниот труд, не само од онлајн наставата, велат наставниците

Мета - 22.05.2020

Корона вирусот и вонредните мерки за заштита и негово спречување не го променија датумот за крај на учебната година. Ќе заврши на 10 јуни како што беше пракса во минатото и пред пандемијата.

Кратка, но вредна лекција за среќата од еден наставник

Деца - 22.05.2020

Наставник однел балони во училиште и ги замолил учениците да ги надујат и секој да го напише своето име на балонот. Потоа учениците ги фрлиле балоните во ходникот, а наставникот ги измешал.

Тимови од 39 училишта во финалната селекција на предизвикот за млади истражувачи на ФИТР

Мета - 21.05.2020

Ученици од 39 основни и средни училишта влегоа во финалната селекција на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3″ на Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР), кој се спроведува во соработка со Министерството за образование и наука.

ФИТР: Вкупно 39 училишта во финална селекција на „Предизвик за млади истражувачи 3″

MakPress - 21.05.2020

Вкупно 39 основни и средни училишта влегоа во финалната селекција на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3″ на Фондот за иновации и технолошки развој, кој се спроведува во соработка со Министерството за образование и наука.

ФИТР: Вкупно 39 училишта во финална селекцијана „Предизвик за млади истражувачи 3“

МКД - 22.05.2020

Вкупно 39 основни и средни училишта влегоа во финалната селекција на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3″ на Фондот за иновации и технолошки развој, кој се спроведува во соработка со Министерството за образование и наука.

ФИТР: Во тек е финалната селекција на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Банкарство.мк - 22.05.2020

Вкупно триесет и девет основни и средни училишта влегоа во финалната селекција на јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи 3″ на Фонд за иновации и технолошки развој кој се спроведува во соработка со Министерството за образование и наука.