TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Русија почнува со етапно пуштање на својата дигитална рубља

Локално - 15.08.2022

Централната банка на Русија откри дека започнала со тестирање на својот проект за дигитална рубља и дека ќе биде претставен со нови функции од 2023 година. Според документот што го сподели банката, дигиталната рубља ќе се користи како порамнување со ...

Русија почнува со етапно пуштање на својата дигитална рубља

Банкарство.мк - 15.08.2022

Централната банка на Русија откри дека започнала со тестирање на својот проект за дигитална рубља и дека ќе биде претставен со нови функции од 2023 година. Според документот што го сподели банката, дигиталната рубља ќе се користи како порамнување со ...

Русија почнува со етапно пуштање на својата дигитална рубља

Вечер Прес - 16.08.2022

Централната банка на Русија откри дека започнала со тестирање на својот проект за дигитална рубља и дека ќе биде претставен со нови функции од 2023 година. Според документот што го сподели банката, дигиталната рубља ќе се користи како порамнување со ...