TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ ГО БИЛДААТ ДОЛГОТ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

Фактор - 12.01.2019

Управата за јавни приходи ја објави првата должничка листа за оваа година. И повторно илјадници должници со милиони долгови. Прв „забетониран“ на црната листа на УЈП е охридски Отекс. Таа компанија има долг кој надмина 930 милиони денари.

Вардар ѝ должи на државата 320.000 евра неплатен данок!

Sport 1 - 11.01.2019

Најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар, кој цела година се наоѓа во сериозни финансиски проблеми ѝ должи на државата 312 илјади евра за неплатен данок, објави денеска Управата за јавни приходи (УЈП), која објави листа на преку 4.000 должници.

Вардар под финансиски стеги: „Црвено-црните“ должат 320.000 евра и на УЈП за неплатени даноци!

Екипа - 11.01.2019

Најтрофејниот македонски клуб ги живее едни од најтешките денови во својата историја по се поочигледниот притисок кој го носи врз себе поради огромните финансиски долгови направени за време на владеењето на рускиот бизнисмен Сергеј Самсоненко.

УЈП објави водич за ДДВ за физички лица

IT.mk - 11.01.2019

На 15 јануари истекува рокот за регистрација на данокот на додадена вредност за компаниите кои оствариле даночлив промет повисок од 1 милион денари. Управата за јавни приходи објави и „ Водич за подобро информирање на физичките лица за данок на ...

Купишта пари за неплатен данок треба да собере УЈП

+инфо - 11.01.2019

Вкупниот нето долг изнесува 164, 6 милиони евра што е за 1,5 милиони евра повеќе од претходната листа. Фудбалските клубови „Вардар“ и „Металург“ се најдоа меѓу неплаќачите на данок на последната листа со должници на Управата за јавни приходи (УЈП).

УЈП ја објави првата листа на должници за оваа година

Бизнис Инфо - 11.01.2019

Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави првата листа на должници за оваа година. На листата се најдоа физички и правни лица чии долгови се доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок ...

УЈП ја објави најновата листа на должници

ТВ21 - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

Звучни имиња на бизнисмени, фирми и претпријатија на новата листа должници на УЈП

еМагазин - 11.01.2019

Познати бизнисмени и компани се најдоа на новата листа должници на Управата за јавни приходи ја објави листата на должници за долгови доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на ...

ДОЛГОТ СЕ ТРУПА: Познати фирми и јавни претпријатија со милионски долгови на УЈП

Фактор - 11.01.2019

Илјадници должници со милиони долгови. Охридски Отекс со долг кој надмина 930 милиони денари не отстапува од првата позиција. Со нешто над 452 милиони денари долг втор на листата останува Ел Дон Кастило Ангел ДООЕЛ Експорт Импорт Скопје.

УЈП ја објави новата листа должници: Граѓани и фирми за даноци должат 164 милиони евра

еМагазин - 11.01.2019

Управата за јавни приходи ја објави листата на должници за долгови доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

Расте бројот на должници

Телма - 10.01.2019

Расте бројот на должници. На најновата т.н. листа на срамот на УЈП, се најдоа 4.530 правни и физички лица кои на државата и должат за данок на добивка, за ДДВ, неплатен персоналец и друго.

УЈП со важно потсетување за граѓаните

Press24 - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

Скопје24 - 12.01.2019

Управата за јавни приходи ја објави првата должничка листа за оваа година. И повторно илјадници должници со милиони долгови. Прв „забетониран“ на црната листа на УЈП е охридски Отекс. Таа компанија има долг кој надмина 930 милиони денари.

УЈП: До 15ти месецов да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

ТВ21 - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

Вардар ѝ должи на државата 320.000 евра неплатен данок!

Бриф - 11.01.2019

Најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар, кој цела година се наоѓа во сериозни финансиски проблеми ѝ должи на државата 312 илјади евра за неплатен данок, објави денеска Управата за јавни приходи (УЈП), која објави листа на преку 4.000 должници.

УЈП ја објави најновата листа на должници

4NEWS - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

УЈП: Пријава за регистрација за ДДВ ќе се поднесува до 15 јануари

Нова ТВ - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

УЈП: До 15ти месецов да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

4NEWS - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

Ја имаме најновата листа со должници според УЈП

Friday.mk - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја покажа листата со број 1 должниците за 2019 година. Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален ...

УЈП: До 15-ти месецов да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

Н.Македонија - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

УЈП: До 15 јануари да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

Мета - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари, имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност ( образец ...

Објавена листата: Ова се најголемите должници во Македонија

Press24 - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата со број 1 должниците за 2019 година. Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален ...

УЈП: До 15 јануари да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

МКД - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

УЈП: До 15. месецов да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

Нетпрес - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

Проверете: УЈП ја објави најновата листа на должници

Република - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

УЈП: До 15. месецов да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

Локално - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

УЈП: До 15. месецов да се поднесе пријава за регистрација за ДДВ

Либертас - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари, имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност ( образец ...

УЈП ја објави најновата листа на должници

Скопје инфо - 08.03.2019

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр.02/2019 за долгови доспеани до 31.10.2018 и неплатени до 31.01.2019 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, ...

УЈП: До 15-ти јануари поднесете пријава за регистрација за ДДВ

Денар - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење на стопанска дејност повисок од 1.000.000 денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност ...

УЈП објавила листа со имиња и презимиња на граѓани и фирми кои што должат пари – списокот е јавно достапен и може да го ...

Centar - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата со број 1 должниците за 2019 година. Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален ...

УЈП со битно потсетување за граѓаните

Centar - 10.01.2019

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава за регистрација за целите на данокот на додадена вредност (образец ...

УЈП ја објави најновата листа на должници

Бриф - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

Oваа е најновата листа со должници според УЈП

МКД - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...