TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зеленски: Потребна е политичка волја на Западот за осигурување на потребните залихи

Нетпрес - 03.03.2024

Украинскиот претседател Володимир Зеленски во неделата ги повика западните партнери на Украина да најдат политичка волја да му ги обезбедат на Киев потребните воени резерви или светот ќе се соочи со „една од посрамните страници на историјата“.

Зеленски: Доцнењето во испорака на оружје во Украина, резултира со губење животи

Канал5 - 03.03.2024

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска изјави дека доцнењето со испораката на оружје и системи за противвоздушна одбрана во Украина доведува до загуба на животи и рече дека Русија мора да загуби.

Зеленски: Западот има доволно оружје, но не ни го испраќа

Локално - 03.03.2024

Доцнењето на Западот со испораката на оружје во Украина ги чини животите на Украинците, изјавил претседателот на Украина, Володимир Зеленски, тврдејќи дека има доволно оружје и системи за противвоздушна одбрана, но дека тие не пристигнуваат навреме ...

Зеленски: Доцнењето на испораката на оружје за Украина доведува до загуба на животи

Макфакс - 03.03.2024

Украинскиот претседател Володимир Зеленски, изјави дека доцнењето со испораката на оружје и системи за противвоздушна одбрана во Украина доведува до загуба на животи и рече дека Русија мора да загуби.

Зеленски: Доцнењето на испораката на оружје за Украина доведува до загуба на животи

Опсервер - 03.03.2024

Украинскиот претседател Володимир Зеленски, изјави дека доцнењето со испораката на оружје и системи за противвоздушна одбрана во Украина доведува до загуба на животи и рече дека Русија мора да загуби.

Зеленски: Доцнењето на испораката на оружје за Украина доведува до загуба на животи

Точка - 03.03.2024

Украинскиот претседател Володимир Зеленски, изјави дека доцнењето со испораката на оружје и системи за противвоздушна одбрана во Украина доведува до загуба на животи и рече дека Русија мора да загуби.

Зеленски: Доцнењето на испораката на оружје за Украина доведува до загуба на животи

Centar - 03.03.2024

Украинскиот претседател Володимир Зеленски, изјави дека доцнењето со испораката на оружје и системи за противвоздушна одбрана во Украина доведува до загуба на животи и рече дека Русија мора да загуби.

Зеленски: Западот има доволно оружје, но не ни го испраќа

24Инфо - 03.03.2024

Доцнењето на Западот со испораката на оружје во Украина ги чини животи Украинците, изјави претседателот на Украина, Володимир Зеленски, тврдејќи дека Западот има доволно оружје и системи за противвоздушна одбрана, но дека тие не пристигнуваат ...

Зеленски: Потребна е политичка волја на Западот за на Украина да и се достават потребните воени средства

Бизнис Вести - 04.03.2024

Украинскиот претседател Володимир Зеленски синоќа ги повика западните партнери на Украина да најдат политичка волја да му ги обезбедат на Киев потребните воени залихи или светот ќе се соочи со „една од посрамните страници на историјата“.