TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

Слободен Печат - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.

Дваесетина активни огласи за работа во јавниот сектор

Слободен Печат - 31.01.2023

Платите во огласите за кои сè уште може да се аплицира се движат од 18.317 до 46.714 денари Во Агенцијата за администрација во моментов се активни дваесетина огласи за вработување. Најмногу се бара нов кадар по општините, а и Град Скопје бара ...

Финските работници штрајкуваат поради лошите плати

Кумановски м. - 31.01.2023

Работниците во неколку компании од технолошката индустрија ќе штрајкуваат во Финска од среда до петок оваа недела, откако не беше најдено решение за спорот за платите, соопштија денеска работодавците во технолошката индустрија.

И КСС незадоволна од предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи, бара да бидат повлечени

360 степени - 30.01.2023

Според Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС), законот за плати во јавниот сектор е дискриминирачки, противуставен и спротивен на конвенциите на Меѓународната организација на трудот за слободно здружување и колективно преговарање во јавниот ...

КСС бара повлекување на предлог-законите за плати и за работни односи, бараат да се чуе гласот на синдикатите

Алфа - 30.01.2023

Власта тврди дека ги зголемува работничките права, синдикатите алармираат дека тие се погазени. Според Конфедерацијата на слободни синдикати, Новиот Закон за работни односи, односно законот за плати, мора да обезбеди поголема заштита и унапредување ...

КСС бара повлекување на предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи

Опсервер - 30.01.2023

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара да се повлечат предложените закони за плати во јавниот сектор и за работни односи, со кои, според претседателот на КСС Благоја Ралповски, „се ќе биде ограничено и постоењето на синдикатите ќе нема ...

КСС бара повлекување на предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи

Телма - 30.01.2023

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара да се повлечат предложените закони за плати во јавниот сектор и за работни односи, со кои, според претседателот на КСС Благоја Ралповски, „се ќе биде ограничено и постоењето на синдикатите ќе нема ...

КСС бара повлекување на предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи

Независен - 30.01.2023

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара да се повлечат предложените закони за плати во јавниот сектор и за работни односи, со кои, според претседателот на КСС Благоја Ралповски, „се ќе биде ограничено и постоењето на синдикатите ќе нема ...

КСС бара повлекување на предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи

МКД - 30.01.2023

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара да се повлечат предложените закони за плати во јавниот сектор и за работни односи, со кои, според претседателот на КСС Благоја Ралповски, „се ќе биде ограничено и постоењето на синдикатите ќе нема ...

КСС бара повлекување на предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи

MakPress - 30.01.2023

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) бара да се повлечат предложените закони за плати во јавниот сектор и за работни односи, со кои, според претседателот на КСС Благоја Ралповски, „се ќе биде ограничено и постоењето на синдикатите ќе нема ...

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

А1 On - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

24Инфо - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

Република - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

Опсервер - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

Курир - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

Сител - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.

Утре почнува штрајк на 11.000 индустриски работници во Финска

Локално - 31.01.2023

Работниците во неколку технолошки компании ќе штрајкуваат во Финска од среда до петок оваа недела, откако не беше најдено решение за спорот околу платите, соопштија денес работодавците за технологија.

Белгискиот јавен сектор штрајкува во Брисел за повисоки плати

Н.Македонија - 31.01.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата на ковид-19.

И КСС незадоволна од предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи, бара да бидат повлечени

Република - 02.02.2023

Во низата незадоволни синдикати од предлог-законите за плати во јавниот сектор и за работни односи е и Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) која бара повлекување на овие предложени закони оти смета дека со нивното усвојување работниците ќе ...

Штрајк на дел од јавниот сектор во Брисел за подобри работни услови и повисоки плати

MakPress - 01.02.2023

Околу 18.500 вработени во белгискиот јавен сектор денеска излегоа на улиците во Брисел барајќи подобри работни услови и повисоки плати во своите сектори особено погодени за време на пандемијата Ковид-19.