TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Породилното отсуство ќе се продолжи на 12 месеци?

Телма - 26.10.2013

Министерството за труд и социјална политика предлага продолжување на породилното отсуство. Наместо девет месеци, да трае дванаесет. Идејата е, по редовните девет месеци, да се воведе можност за ...

Ќе се продолжи породилното отсуство за 3 месеци?!

Алфа - 26.10.2013

Дополнителни 3 месеци може да добијат младите мајки ако се прифати предлогот на министерството за труд и социјална политика, според кој покрај досегашните 9 за породилно боледување тие би добиле уште ...

ПЕП 21: Породилното да трае 18 месеци

+инфо - 26.10.2013

Породилното отсуство да трае 18 месеци, да може да го користат двата родитела - или целиот период или да го комбинираат меѓусебно, но и за секое дете да се доделува детски додаток, побара денеска ...

Породилното отсуство да се продолжи за три месеци

Н.Македонија - 26.10.2013

По завршувањето на деветмесечното породилно отсуство, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци неплатено отсуство од работа додека детето наполни три години Ова денеска го соопшти ...

МТСП предлага породилното отсуство да се продолжи за три месеци

А1 On - 26.10.2013

По завршувањето на деветмесечното породилно отсуство, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци неплатено отсуство од работа додека детето наполни три години.

Плус три месеци породилно отсуство

Канал5 - 26.10.2013

Наместо девет, породилното отсуство да трае 12 месеци. Според најавата на министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, мајките ќе имаат избор – дали да останат на породилно 12 месеци или да ...

МТСП: Да се продолжи породилното

Sky - 26.10.2013

- По завршувањето на деветмесечното породилно отсуство, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци неплатено отсуство од работа додека детето наполни три години, соопшти денеска ...

Мајките ќе може да искористат уште три месеци неплатено породилно отсуство

Макфакс - 26.10.2013

Покрај породилното отсуство од работа за девет месеци, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци дополнително неплатено отсуство од работа до тригодишна возраст на детето.

Породолното отсуство може да трае и 12 месеци?

24 Вести - 26.10.2013

Породилното отсуство, наместо 9 може да трае 12 месеци, предлага Министерството за труд. Министерот Диме Спасов, за скопски Дневник навестува дека според предлогот, кој допрва треба да го разгледува ...

На породилно 12 месеци од кои три неплатени

МКД - 26.10.2013

Породилното отсуство да се продолжи за три месеци, предлага Министерството за труд и социјална политика. За овој предлог, како што пишува Дневник треба да расправа Економско-социјалниот совет.

Породилното ќе трае 12 месеци?

Press24 - 26.10.2013

Породилното отсуство, наместо 9 може да трае 12 месеци, пишува Дневник. Предлогот породилното отсуство да биде продолжено за три месеци, доаѓа од Министерството за труд и социјална политика, а него ...

МТСП предлага 12 месеци породолилно

Нова ТВ - 26.10.2013

Министерството за труд и социјална политика предлага продолжување на породилното отсуство. Наместо девет месеци, да трае дванаесет. Според предлогот на министерството, по редовните девет месеци, ...

Породилното отсуство ќе трае 12 месеци?

Република - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...

ПЕП 21: Диме Спасов презема мерки од нашата програма

А1 On - 26.10.2013

Ние од ПЕП 21 го подржуваме и охрабруваме Mинистер за труд и социјална политика, да продолжи со имплементирање на мерки и проекти од програмата на ПЕП21, како што тоа го стори во неколку наврати ...

Породилното отсуство се продолжува за три месеци?

МК News - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...

Породилното отсуство да се продолжи за три месеци

Сител - 26.10.2013

По завршувањето на деветмесечното породилно отсуство, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци неплатено отсуство од работа додека детето наполни три години.

Мајките ќе може да искористат уште три месеци неплатено породилно отсуство

Кајгана - 26.10.2013

Покрај породилното отсуство од работа за девет месеци, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци дополнително неплатено отсуство од работа до тригодишна возраст на детето.

Породолното отсуство може да трае и 12 месеци?

Тера - 26.10.2013

Породилното отсуство, наместо 9 може да трае 12 месеци, предлага Министерството за труд. Министерот Диме Спасов, за скопски Дневник навестува дека според предлогот, кој допрва треба да го разгледува ...

Во услови на предизборие, породилното може да се продолжи на 12 месеци?

Локално - 26.10.2013

Министерството за труд и социјална политика предлага породилното отсуство да биде продолжено за три месеци.Овој предлог допрва ке го разгледува и Економско-социјалниот совет, пренесува Дневник.

Породилното отсуство ќе трае една година?

Курир - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...

Предлог за дополнителни три месеци породилно отсуство

Кирилица - 26.10.2013

По завршувањето на деветмесечното породилно отсуство, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци неплатено отсуство од работа додека детето наполни три години.

Уште три месеци неплатено отсуство

Алсат-М - 26.10.2013

По завршувањето на деветмесечното породилно отсуство, мајките ќе имаат можност да искористат уште три месеци неплатено отсуство од работа додека детето не наполни три години.

Породилното отсуство ќе трае една година?

Економски - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...

Породилното отсуство ќе го вратат на 12 месеци?

+инфо - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...

Една година породилно за мајките во земјава?

Нетпрес - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...

Цела година на породилно, наместо девет месеци?

Телеграф - 26.10.2013

Новите три месеци ќе бидат неплатени, но, работодавците ќе бидат обврзани да ѝ го сочуваат работното место на мајката Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги ...

Една година породилно за мајките во земјава?

Точка - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...

Породилното може ќе се продолжи до 12 месеци

Либертас - 26.10.2013

Денешен „Дневник“ објавува дека породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот, според весникот, е на Министерството за труд ...

Една година ќе трае породилното во Македонија?

Фактор - 26.10.2013

За три месеци може да се продолжи породилното отсуство , кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба ...

Породилното отсуство се продолжува за три месеци?

Дневник - 26.10.2013

Породилното отсуство може да се продолжи за 3 месеци, кои мајките ќе можат да ги искористат на различни начини. Предлогот е на Министерството за труд и социјална политика, а за него допрва треба да ...