TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со дебата на француски јазик во Собранието младите го одбележаа месецот на франкофонијата

Сител - 21.03.2023

Месецот на франкофонијата во Собранието го одбележаа младите. Преку дебата на француски јазик покажаа дека во парламентот може да се дискутира и во европски дух. Собранискиот спикер вети дека со интерес ке ја проследи дискусијата на учениците и го ...

Млад франкофонски парламент: Франкофонијата значи вредности, човекови права, демократија и мир

Опсервер - 21.03.2023

Различните јазици и култури се дел од заедничкото светско богатство и наследство и сите ние имаме морална одговорност да ги негуваме и да ја развиваме соработката и врз основа на овие две полиња.

„Имам став“ – средношколци дебатираа на француски јазик во Собранието

Сакам да кажам - 21.03.2023

Средношколци од повеќе гимназии со билингвални паралеки од Македонија во салата „Борис Трајковски“ во Собранието дебатираа на работилницата „Млад франкофонски парламент“, односно на едукативната активност „Имам став!“, во друштво на претседателот на ...

Работилница „Млад франкофонски парламент – едукативна активност – Имам став!’“

Бизнис Вести - 21.03.2023

Во Собранието денеска ќе се одржи работилница „Млад франкофонски парламент – едукативна активност ‘Имам став!’“. Како што најавуваат од собраниската прес-служба, на работилницата ќе се обратат претседателот на Собранието, Талат Џафери, францускиот ...

Работилница „Млад франкофонски парламент – едукативна активност – Имам став!’“

Опсервер - 21.03.2023

Во Собранието денеска ќе се одржи работилница „Млад франкофонски парламент – едукативна активност ‘Имам став!’“. Како што најавуваат од собраниската прес-служба, на работилницата ќе се обратат претседателот на Собранието, Талат Џафери, францускиот ...

Работилница „Млад франкофонски парламент – едукативна активност – Имам став!’“

24 Вести - 21.03.2023

Во Собранието денеска ќе се одржи работилница „Млад франкофонски парламент – едукативна активност ‘Имам став!’“. Како што најавуваат од собраниската прес-служба, на работилницата ќе се обратат претседателот на Собранието, Талат Џафери, францускиот ...

Работилница „Млад франкофонски парламент - едукативна активност - Имам став!'“

MakPress - 21.03.2023

Во Собранието денеска ќе се одржи работилница „Млад франкофонски парламент - едукативна активност „Имам став!“. Како што најавуваат од собраниската прес-служба, на работилницата ќе се обратат претседателот на Собранието, Талат Џафери, францускиот ...

Млад франкофонски парламент: Франкофонијата значи вредности, човекови права, демократија и мир

MakPress - 21.03.2023

Различните јазици и култури се дел од заедничкото светско богатство и наследство и сите ние имаме морална одговорност да ги негуваме и да ја развиваме соработката и врз основа на овие две полиња.

Млад франкофонски парламент: Франкофонијата значи вредности, човекови права, демократија и мир

Канал5 - 21.03.2023

Различните јазици и култури се дел од заедничкото светско богатство и наследство и сите ние имаме морална одговорност да ги негуваме и да ја развиваме соработката и врз основа на овие две полиња.