TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ги празнуваме Светите апостоли Архип, Филимон и Апфија

4NEWS - 05.12.2023

Архип беше еден од Седумдесетте. Апостолот Павле го спомнува во Посланието до Колосјаните и во Посланието до Филимон, нарекувајќи го другар во војувањето. Во градот Колоси центар на христијанството беше куќата на Филимон.

Денеска се празнуваат Светите апостоли Архип, Филимон и Апфија

Слободен Печат - 05.12.2023

Архип беше еден од Седумдесетте. Апостолот Павле го спомнува во Посланието до Колосјаните и во Посланието до Филимон, нарекувајќи го другар во војувањето. Во градот Колоси центар на христијанството беше куќата на Филимон.