TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку жената може лесно да постигне оргазам зависи од градбата на вагината

Женски магазин - 27.11.2020

Докажано е дека некои жени можат да доживеат оргазам за време на сексуалниот однос, додека други имаат потреба од стимулација на клиторисот, а клучот за тоа е во структурата на вагината и растојанието на клиторисот од отворот на уринарниот тракт.

Мистеријата е решена: Докторите тврдат дека овие 3 сантиметри се одлучувачки дали жената ќе постигне оргазам

Вистина.мк - 27.11.2020

Секој има различна теорија за сексот, особено кога станува збор за женскиот оргазам. Едни мислат дека важна е должината на машкиот полов орган, други истакнуваат дека пресудно во врска со тоа е возбуденоста на самата жена.

Жените откриваат: Кои се најголемите грешки што ги прават мажите за време на секс?

Црнобело - 26.11.2020

Како и сè друго во животот, и сексот не е секогаш совршен – се случуваат незгоди, партнерите не можат да се усогласат, имаат различни очекувања од чинот… Но, токму поради ова најважни се искреноста и отвореноста помеѓу партнерите.