TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнисот побара владеење на правото и крај на политичките превирања, Пендаровски даде ветување

Телма - 22.07.2019

Во земјата да се обезбеди владеење на правото и посилна борба против корупцијата, но ако сакаме добри услови за работа, економската дипломатија мора да зајакне, но и стабилност и мир – да се намалат големите поделби во општеството создадени од ...

Пендаровски пред бизнисмените се заложи за економски напредок

Алсат-М - 22.07.2019

Новиот шеф на државата на бизнис заедницата и вети дека ќе се залага за економски напредок. Подготвен е како што вели, да ги поправи сите грешки на политичарите во последните 30 години и да работи во интерес на граѓаните а не на поединци.

Пендаровски и бизнисмени: Правната сигурност – клучен приоритет на стопанството

Алфа - 22.07.2019

Владеење на правото, борба со корупцијата, помали политички превирања – ова се приоритетите за бизнисот за да се испорача економски раст од 3.5%. Барањата, Сојузот на стопански комори денеска му ги претстави на претседателот на државата Стево ...

Пендаровски во посета на Сојузот на стопански комори на Македонија

Скопје1 - 22.07.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска оствари посета на Сојузот на Стопански комори на Македонија. На средбата со стопанствениците, претседателот Пендаровски се осврна на неколку најважни работи, за кои како што ...

Пендаровски: Приватниот сектор мора да ја влече економијата и државата напред

Вечер - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностите што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските интеграции ...

Проактивно лидерство и зајакнување на економската дипломатија побара бизнис заедницата од Пендаровски

1tv - 22.07.2019

Загриженост за владеење на правото, економската дипломатија, проактивно лидерство и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања презентира и побара денеска бизнис заедницата од Сојузот на ...

ССК: Јакнење на економската дипломатија со квалитетни кадровски решенија

+инфо - 22.07.2019

Суштинско е секоја меѓународна посета на pретседателот на државата да се искористи и за потенцирање на економските потенцијали, при што со бизнис делегации и директни средби да се работи на развој на меѓународни економски партнерства.

Пендаровски: На треба да има поделби за стратешките цели – економскиот развој, евроатлантските интеграции и ...

Локално - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски: Не треба да има поделби за стратешките цели

Република - 22.07.2019

Македонскиот претседател Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, ...

Пендаровски на средба со раководството на Сојузот на стопански комори

Слободен Печат - 22.07.2019

Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се трите клучни приоритети на деловната заедница кои ќе бидат презентирани денеска во Сојузот на стопански комори на ...

Пендаровски: Членството во НАТО е битно како предуслов за безбедност, па понатаму за економски развој

Press24 - 22.07.2019

Стево Пендаровски, денеска оствари посета на Сојузот на Стопански комори на Македонија, соопштија од претседателскиот кабинет. На средбата со стопанствениците, претседателот Пендаровски се осврна на неколку најважни работи, за кои како што нагласи, ...

Пендаровски: Бизнисот треба постепено да се ослободува од политичките стеги

Независен - 22.07.2019

Загриженост за владеење на правото, економската дипломатија, проактивно лидерство и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања презентира и побара денеска бизнис заедницата од Сојузот на ...

ССК: Јакнење на економската дипломатија со квалитетни кадровски решенија

Бизнис Вести - 22.07.2019

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања се клучните ...

Пендаровски: На треба да има поделби за стратешките цели – економскиот развој, евроатлантските интеграции и ...

Бриф - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски на средба со раководството на Сојузот на стопански комори

Локално - 22.07.2019

Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се трите клучни приоритети на деловната заедница кои ќе бидат презентирани денеска во Сојузот на стопански комори на ...

Бизнис заедницата е загрижена за владеење на правото

PressingTV - 22.07.2019

Загриженост за владеење на правото, економската дипломатија, проактивно лидерство и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања презентира и побара денеска бизнис заедницата од Сојузот на ...

ССК: Јакнење на економската дипломатија со квалитетни кадровски решенија

Слободен Печат - 22.07.2019

Претседателот Пендаровски на прва работна средба во Сојузот на стопански комори. Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во ...

Пендаровски: На треба да има поделби за стратешките цели – економскиот развој, евроатлантските интеграции и ...

Опсервер - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски на средба со раководството на Сојузот на стопански комори

Независен - 22.07.2019

Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се трите клучни приоритети на деловната заедница кои ќе бидат презентирани денеска во Сојузот на стопански комори на ...

ССК: Јакнење на економската дипломатија со квалитетни кадровски решенија

MakPress - 22.07.2019

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања се клучните ...

Пендаровски: Не треба да има поделби за стратешките цели – економијата, евроатлантските интеграции и меѓуетничките ...

Вечер - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските интеграции и ...

Пендаровски на средба со раководството на Сојузот на стопански комори

Опсервер - 22.07.2019

Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се трите клучни приоритети на деловната заедница кои ќе бидат презентирани денеска во Сојузот на стопански комори на ...

ССК: Јакнење на економската дипломатија со квалитетни кадровски решенија

Денар - 22.07.2019

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања се клучните ...

Пендаровски: На треба да има поделби за стратешките цели – економскиот развој, евроатлантските интеграции и ...

Press24 - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски на средба со раководството на Сојузот на стопански комори

24 Вести - 22.07.2019

Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се трите клучни приоритети на деловната заедница кои ќе бидат презентирани денеска во Сојузот на стопански комори на ...

ССК: Јакнење на економската дипломатија со квалитетни кадровски решенија

Скопје24 - 22.07.2019

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство, како и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните политички превирања се клучните ...

Пендаровски: На треба да има поделби за стратешките цели

24Инфо - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски на средба со раководството на Сојузот на стопански комори

ММС - 22.07.2019

Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се трите клучни приоритети на деловната заедница кои ќе бидат презентирани денеска во Сојузот на стопански комори на ...

Пендаровски: Не треба да има поделби за стратешките цели – економијата, евроатлантските интеграции и меѓуетничките ...

MTM - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски на средба со раководството на Сојузот на стопански комори

Канал5 - 22.07.2019

Во фокусот на средбата ќе биде и презентација на ингеренциите на претседателот во делот на економските политики. Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се ...

Пендаровски: Политичарите мора да се согласат за економијата, евроатлантските интеграции и меѓуетничките односи

+инфо - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Тој порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски на средба со претставници на Сојузот на стопански комори

CivilMedia - 22.07.2019

Сојузот на стопански комори на Македонија денеска ќе има работна средба со претседателот на државата Стево Пендаровски. Претседателката на ССК, Данела Арсовска, претседателството и членови на Управниот одбор.

Пендаровски: Не треба да има поделби за стратешките цели

Нова ТВ - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностите што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски ќе оствари средби со раководството на Сојузот на стопански комори

MakPress - 22.07.2019

Владеење на правото, борба против корупцијата, борба за елиминација на сивата економија и зајакнување на економската дипломатија се трите клучни приоритети на деловната заедница кои ќе бидат презентирани денеска во Сојузот на стопански комори на ...

Пендаровски: На треба да има поделби за стратешките цели

1tv - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски: Политички сме поделени како никогаш до сега

Р.С.Европа - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски: За економскиот развој, ЕУ и НАТО и за меѓуетничките односи не треба да има поделби

МКД - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски денеска изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските ...

Пендаровски: Jас не сум член на политичка партија меѓутоа со години сум застапник на одреден тип на политички идеи

PressingTV - 22.07.2019

Претседателот Стево Пендаровски изјави дека неговата задача, во рамки на надлежностие што ги има, е да ја намали поларизацијата во општеството. Порача политичарите да бидат согласни околу стратешките цели во економијата, евроатлантските интеграции и ...