TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хонг Конг ќе вложи 60 милијарди фунти во еден од најголемите вештачки острови на светот

Сакам да кажам - 24.03.2019

Хонг Конг планира да инвестира 60 милијарди фунти во изградба на еден од најголемите вештачки острови на светот, во обид да ја реши големата криза со домувањето на својата територија. Владата објави дека на тој начин ќе се добие површина од 1.000 ...

Куќи од 10 квадратни метри во Хонг Конг

А1 On - 23.03.2019

Хонг Конг денес е толку скап за градење, така што е речиси незамисливо некој со просечна заработувачка да купити стан во овој кинески град. Поради тоа, група архитекти се досетиле да градат куќички што се протегаат на површина од едвај десет ...