TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полицијата заплени 167 рогови од носорог , вредни милиони долари

Канал5 - 15.04.2019

Иако веќе 40 години е забранет ловот на носорозите , полицијата во Јужноафриканската Република уапси двајца ловокрадци , кај кои се најдени 167 рогови. Полицијата добила дојава за големи количини рогови и ги уапсила двајцата мажи западно од градот ...

Во Јужноафриканската Република запленети 167 рогови од носорог

Макфакс - 15.04.2019

Двајца мажи биле уапсени во северозападниот дел од Јужноафриканската Република, откако во нивиот автомобил биле пронајдени 167 роговори од носорог, објави полицијата. Властите добиле дојава за значаен број на рогови и ги фатилe мажите.

Запленети 167 рогови од носорози на црниот пазар вредни неколку милиони долари

Таратур - 16.04.2019

Јужноафриканската Република и нејзините полициски служби и ден денс, после 40 години од стапувањето на сила на забранта за лов на носорози, мака мачат со овие безмилосни и бескрупулозни ловокрадци.

Во Јужноафриканската Република запленети 167 рогови од носорог

24Инфо - 15.04.2019

Двајца мажи биле уапсени во северозападниот дел од Јужноафриканската Република откако во нивиот автомобил биле пронајдени 167 рогови од носорог, објави полицијата. Властите добиле дојава за значаен број рогови и ги фатилe мажите.