TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МОН: Меморандум за промоција на францускиот јазик во земјава

Канал5 - 28.09.2022

Потпишан меморандум за соработка со Француската амбасада за промоција на францускиот јазик во земјава. Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и Амбасадорот на Франција во Република Македонија, Сирил Бомгартнер, денеска потпишаа меморандум за ...

Потпишан меморандум за промоција на францускиот јазик во земјава

МКД - 28.09.2022

Денеска министерот за образование и наука Јетон Шаќири и Амбасадорот на Франција во Република Македонија, Сирил Бомгартнер, потпишаа меморандум за соработка, чија цел е заживување на наставата по француски јазик во училиштата и универзитетите во ...

Меморандум за соработка меѓу МОН и Француската амбасада за промоција на францускиот јазик во земјава

Опсервер - 28.09.2022

– Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и амбасадорот на Франција Сирил Бомгартнер денеска потпишаа меморандум за соработка, чија цел е заживување на наставата по француски јазик во училиштата и универзитетите во земјава.

Меморандум за соработка меѓу МОН и Француската амбасада за промоција на францускиот јазик во земјава

Бриф - 28.09.2022

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и амбасадорот на Франција Сирил Бомгартнер денеска потпишаа меморандум за соработка, чија цел е заживување на наставата по француски јазик во училиштата и универзитетите во земјава.

Потпишан меморандум за соработка со Француската амбасада за промоција на францускиот јазик во земјава

Скопје инфо - 28.09.2022

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и Амбасадорот на Франција во Република Северна Македонија, Сирил Бомгартнер, денеска потпишаа меморандум за соработка, чија цел е заживување на наставата по француски јазик во училиштата и ...

Меморандум за соработка меѓу МОН и Француската амбасада за промоција на францускиот јазик во Македонија

MakPress - 29.09.2022

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и амбасадорот на Франција Сирил Бомгартнер денеска потпишаа меморандум за соработка, чија цел е заживување на наставата по француски јазик во училиштата и универзитетите во земјава.

Амбасадата на Франција ќе создаде мрежа на училишта во Македонија под брендот „Го сакам францускиот“

Република - 29.09.2022

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и Амбасадорот на Франција во Македонија, Сирил Бомгартнер потпишаа меморандум за соработка, чија цел е заживување на наставата по француски јазик во училиштата и универзитетите во земјава.