TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европски институции во контрола за субвенциите во авиосообраќајот

Алсат-М - 27.11.2014

Европските институции, по поплаката од Косово, ќе проверуваат дали субвенциите што ги дава Македонија во авиосообраќајот се косат со европските прописи, пишуваат медиумите. „Комисијата е запознаена со финансиската помош што ја дава Македонија за ...

Брисел бара одговори од Скопје за субвенциите во авио бизнисот

24 Вести - 27.11.2014

Македонскиот модел за субвенционирање во авиобизнисот под лупа на Брисел. Од Европската комисија бараат македонските власти да обезбедат докази дали шемата за субвенционирање е во согласност со европските регулативи.

Брисел ќе ги испитува македонските авиосубвенции

Телма - 27.11.2014

Жалбата на Косово ја заинтересира Европската комисија за субвенциите кои македонската влада им ги дава на авиопревозниците. Брисел ќе испитува дали со финансиските инјекции за секоја нова дестинација и за секој превезен патник се кршат европските ...

Легалноста на македонските авио-субвенции сепак ќе се проверува во Брисел

Фактор - 27.11.2014

Европските институции, по поплаката од Косово, ќе проверат дали субвенциите што ги дава Македонија во авиосообраќајот се косат со европските прописи, јави агенцијата Мета. „Комисијата е запознаена со финансиската помош на Поранешната Југословенска ...

Брисел ја проверува легалноста на македонските авио-субвенции

Нова ТВ - 27.11.2014

Брисел ја проверува легалноста на македонските авио-субвенции, пренесува Мета . „Комисијата е запознаена со финансиската помош на Поранешната Југословенска Република Македонија за авиопревозниците.

Советниците ќе расправаат за критериумите за финансиска поддршка на авиопревозниците

OhridNews - 27.11.2014

На 33- та седница на советот на општина Охрид, закажана на 3- ти декември, советниците ќе расправаат за предлог одлуката за начинот и поблиските критериуми за доделување на финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници и потребната ...

Косово ја тужи Македонија за нарушување на конкуренцијата во авиосообраќајот

24 Вести - 25.11.2014

Косово поднесе жалба до Европската комисија во која бара да се разгледа влијанието на македонскиот модел за субвенционирање на авиопревозниците врз конкуренцијата во авиопревозот. Директорот на Сужбата за цивилно воздухопловство на Косово, Дритон ...

Приштина ја тужи Македонија за нарушување на конкуренција

Телма - 25.11.2014

Не е прекршено европското законодавство, тврди Министерството за транспорт и врски по веста од Приштина дека косовската влада поднела жалба пред Европската комисија против македонската влада поради нарушување на конкуренцијата во авиосообраќајот, со ...

Kосово ќе тужи за нашите субвенции, а помага авиокомпании во Приштина

Дневник - 25.11.2014

Даница Тунтевска-Вујовиќ Kосовските власти се закануваат со тужба за Македонија бидејќи субвенционира нискобуџетски авиокомпании, а во исто време Приштина доделува финансиска помош за авиопревозниците кои оперираат од нејзиниот аеродром.

Субвенцинирањето на авиокомпании - согласно европските закони

МРТ - 25.11.2014

Косово ја тужи Македонија за нарушување на конкуренцијата во авиосообракајот. Бара да се прекине практиката на субвенционирање авиобилети. Од министерството за транспорт и врски велат финансиската поддршка на домашните и на странските авиопревозници ...

Косово се жали дека Македонија го урива пазарот со субвенционираните летови

Сител - 25.11.2014

Косово ја тужи Македонија, поради наводно уривање на конкуренцијата во авиосообраќајот и бараат надлежните тука да престанат со субвенционирање на евтини авиолетови. Приштина смета дека Македонија не се придржувала кон европските правила.

Субвенционирањето на авиокомпаниите е во согласност со европското законодавство

Нетпрес - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство. За ова денеска информира Министерството за транспорт и врски во ...

Брисел ги проверува македонските авио-субвенции

Локално - 27.11.2014

Брисел ја проверува легалноста на македонските авио-субвенции, пренесува Мета. „Комисијата е запознаена со финансиската помош на Поранешната Југословенска Република Македонија за авиопревозниците.

Министерство за транспорт и врски: Субвенциите за авиокомпаниите се во согласност со европските правила

Sky - 25.11.2014

- Во однос на информациите дека Косово ќе ја тужи Македонија заради субвенционирање на авиокомпании, Министерството за транспорт и врски информира дека постапката за доделување на финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше ...

Косово ја тужи Македонија за субвенциите во авиосообраќајот

МКД - 25.11.2014

Косово поднесе жалба до Европската комисија во која бара да се разгледа влијанието на македонскиот модел за субвенционирање на авиопревозниците врз конкуренцијата во авиопревозот. Од македонското Министерство за транспорт информираат дека ...

Приштина ја тужи Македонија за нарушување на конкуренцијата

Локално - 25.11.2014

Не е прекршено европското законодавство, тврди Министерството за транспорт и врски по веста од Приштина дека косовската влада поднела жалба пред Европската комисија против македонската влада поради нарушување на конкуренцијата во авиосообраќајот, со ...

Субвенционирањето на авиокомпаниите согласно европското законодавство

Денешен - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Брисел ја проверува легалноста на македонските авио-субвенции

Sky - 27.11.2014

Во изјава за агенцијата „Мета“, портпаролката на Европската комисија, Маја Коцијанчиќ, не го потврдува ставот на Mинистерството за транспорт и врски околу државните субвенции за евтини летови на домашни и на странски авиокомпании кон Европа.

Министерство за транспорт: И понатаму ќе субвенционираме евтини летови до Европа

Локално - 25.11.2014

Постапката за доделување на финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и таа е во согласност со европското законодавство и принципи, соопшти Министерството за транспорт и врски за ...

Авио-субвенциите на проверка во Брисел

+инфо - 27.11.2014

Брисел ја проверува легалноста на македонските авио-субвенции, пренесува Мета. „Комисијата е запознаена со финансиската помош на Поранешната Југословенска Република Македонија за авиопревозниците.

Субвенциите за авиокомпаниите согласно европските принципи

Курир - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Брисел ја проверува легалноста на македонските авио-субвенции

еМагазин - 27.11.2014

Брисел ја проверува легалноста на македонските авио-субвенции, пренесува Мета. „Комисијата е запознаена со финансиската помош на Поранешната Југословенска Република Македонија за авиопревозниците.

Со субвенционирањето авиокомпании не е прекршено европското законодавство

Вечер Прес - 25.11.2014

Постапката за доделување на финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и истата е во согласност со европското законодавство и принципи.

Субвенционирањето на авиокомпаниите согласно европското законодавство

Сител - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Субвенционирањето на авиокомпаниите согласно европското законодавство

А1 On - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Субвенционирањето на авиокомпаниите согласно европското законодавство

Утрински - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Субвенционирањето на авиокомпаниите е во согласност со европското законодавство

Точка - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство. За ова денеска информира Министерството за транспорт и врски во ...

Министерство за транспорт: Субвенциите за авиокомпаниите согласно европските принципи

МРТ - 25.11.2014

Министерството за транспорт и врски, на барање на Министерството за инфраструкура на Косово уште во 2012 година, испрати допис во кој се образложени меѓународните правни норми врз основа на кој се спроведува проектот за доделување на финансиска ...

Министерството за транспорт ги отфрла обвинувањата од Косово

Нова ТВ - 25.11.2014

Министерството за транспорт и врски информира дека постапката за доделување на финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници била внимателно анализирана пред да биде спроведена и истата е во согласност со европското законодавство и ...

МТВ:Македонија законски ги субвенционира авиопревозниците

Макфакс - 25.11.2014

Проектот за доделување на финансиска поддршка за авиопревозници Република Македонија го спроведува согласно меѓународните правни норми, при што го нема прекршено европското законодавство. Ова во вторникот го соопшти македонското Министерството за ...

Субвенционирањето на авиокомпаниите согласно европските принципи

Lider - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Целосно испочитувани европските закони во однос на субвенционирањето на авиокомпаниите

Press24 - 25.11.2014

Со детална анализа и со европското законодавство беше спроведена постапката за доделување на финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници, денеска информираа од Министерството за транпсорт и врски.

Транспорт и врски: Косово нема основа да ја тужи Македонија

Канал5 - 25.11.2014

Субвенционирањето на авиокомпаниите e согласно европското законодавство. Ова е ставот на министерството за транспорт и врски, по информациите дека Косово ќе ја тужи Македонија за нарушување на конкуренцијата во авиосообраќајот.

Субвенционирањето на авиокомпаниите согласно европското законодавство

Канал5 - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Македонија субвенционира авиолетови во согласност со европските закони

Н.Македонија - 26.11.2014

Косовската влада смета дека со субвенционирање на летовите, Македонија ја нарушува конкурентноста. Меѓутоа, Министерството за транспорт и врски на Македонија вели дека со таквата мерка не е прекршено европското законодавство На Косово не му се ...

Субвенциите за авиокомпаниите согласно европските принципи

Денар - 25.11.2014

Постапката за доделување финансиска поддршка на домашни и странски авиопревозници беше внимателно анализирана пред да биде спроведена и е во согласност со европското законодавство, информира денеска Министерството за транспорт и врски во врска со ...

Македонија на Косово: Ќе продолжиме да субвенционираме евтини летови

еМагазин - 25.11.2014

Министерството за транспорт и врски се огласи околу информацијата на косовските медиуми дека Косово ја тужи Македонија за нарушување на конкуренцијата во авиосообраќајот. Од таму велат дека постапката за доделување на финансиска поддршка на домашни ...

ЕВТИНИТЕ ЛЕТОВИ ГО НАЛУТИЈА КОСОВО: Што доби Виз-Ер од македонската Влада?

Фактор - 26.11.2014

Нов спор помеѓу Косово и Македонија, а овојпат проблемот го решава Брисел. Косовската влада пред Европската комисија поднесе жалба во која ја обвинува македонската влада дека ја нарушувала конкуренцијата во авиосообраќајот делејќи државни субвенции ...

Македонија и Косово повторно со економски недоразбирања

Алсат-М - 25.11.2014

Косово и Македонија повторно влегоа во спор. Косовската влада пред Европската комсија поднесе жалба дека Македонија ја нарушува конкуренцијата во авиосообраќајот со тоа што дава субвенции за авиобилети.