TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто некои луѓе се имуни на корона?

Екран - 27.01.2021

Една нова студија спроведена од Универзитетот во „Тор Вергата“ во Рим, во соработка со други експерти од целиот свет, се обидува да ја расветли енигмата за луѓето кои, и покрај тоа што биле изложени на коронавирус, не добиле ковид 19 и не развиле ...

Истражување: Зошто некои луѓе се имуни на короната?

Кајгана - 27.01.2021

Едно ново истражување спроведено од научници при Универзитетот Тор Вергата во Рим во соработка со други експерти од целиот свет, се обидува да ја расветли енигмата за луѓето кои и покрај тоа што биле изложени на коронавирус не развиле COVID-19 и не ...

Зошто некои луѓе се имуни на короната?

Пулс24 - 27.01.2021

Едно ново истражување спроведено од научници при Универзитетот Тор Вергата во Рим во соработка со други експерти од целиот свет, се обидува да ја расветли енигмата за луѓето кои и покрај тоа што биле изложени на коронавирус не развиле COVID-19 и не ...

Зошто во истата ситуација некои не се заразуваат КОВИД-19, а други дури умираат?

Акцент - 26.01.2021

Една нова студија открива генетска карактеристика. Скоро една година по почетокот на пандемијата, многу вирусолози сè уште се прашуваат зошто, во иста ситуација на изложеност на КОВИД-19, некои луѓе се разболуваат, а други дури и не се заразуваат.