TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Објавен тендерот за изградба на спомен обележје на Тоше Проески

Фокус - 14.08.2019

Општина Крушево денес го објави тендерот за изградба на спомен обележјето на Тоше Проески. Првиот човек на градот, Томе Христоски изрази задоволство што после години на непреземање ништо конечно ќе биде изградено гробното место.

Објавен тендерот за изградба на спомен обележје на Тоше Проески

Вечер - 14.08.2019

Општина Крушево денес го објави тендерот за изградба на спомен обележјето на Тоше Проески. Првиот човек на градот, Томе Христоски изрази задоволство што после години на непреземање ништо конечно ќе биде изградено гробното место.

Детето кое го слушнавме на постхумниот албум на Тоше Проески денес има 21 година и чекори по стапките на својот вујко

Скопје24 - 13.08.2019

Тоше Проески нè напушти пред речиси 12 години, а неговите песни се пеат и денес. Секако, тагата за него не престанува такашто фановите сè уште во солзи зборуваат за него. Кристијан Ристески, внукот на Тоше тргна по истите стапки како неговиот вујко, ...