TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реакција на Движење Анти Коцкање на таканаречената асоцијација за „спортско“ обложување АСОМ

1tv - 14.03.2019

Можеби не вреди да се одговори на интервјуто на Васко Илиевски, т.н. директор на здружението за спортско обложување, но и должиме на јавноста да ги откриеме неговите неосновани аргументи. Тој вели: „Даваме придонес со 250 милиони евра или 4% во ...

Ова се вика мајстор! Англичанец има навика еднаш годишно да посети обложувалница: Пред неколку дена навратил, вложил 2 ...

Скопје24 - 14.03.2019

Необична приказна ни доаѓа од обложувалниците од Англија, а главната улога ја има „коцкарот“ кој еднаш годишно уплаќа тикет во обложувалница. И баш овој мајстор, кој еднаш годишно влегува во обложувалница, со влог од 2 евра освоил неверојатни ...

Состојбата е поалармантна од претходно, затворањето на обложувалници во Албанија не го намали обложувањето

Фактор - 14.03.2019

Одлуката на албанската влада да стави клуч на повеќе од 4000 обложувалници, остави 8000 луѓе без работа, додека загубата на приходот на државата се проценува на повеќе од 51 милиони долари на годишно ниво.

Затворањето на легалните обложувалници и казина ќе го отвори патот за нелегално обложување и коцкање

Фокус - 13.03.2019

Истражувањето на Европската организација за игри на среќа (ЕОГЛ) покажува дека владините регулирани форми на обложување претставуваат начин за минимизирање на можностите за нелегално коцкање Обложувалниците преку постојниот закон се регулирана ...

Се обложувал еднаш годишно: Англичанец за 2 евра ќари 215.000 евра

Таратур - 14.03.2019

Англичанец кој имал навика само еднаш годишно да оди во обложувалница и да е обложува за ситни пари, деновиве за само 2 евра освои вртоглава добивка од 215.000 евра. Англичанецот кој ги замолил медиумите неговиот идентитет да остане анонимен, ...

Затворањето на легалните обложувалници и казина ќе го отвори патот за нелегално обложување и коцкање

Локално - 13.03.2019

Истражувањето на Европската организација за игри на среќа (ЕОГЛ) покажува дека владините регулирани форми на обложување претставуваат начин за минимизирање на можностите за нелегално коцкање Обложувалниците преку постојниот закон се регулирана ...