TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Арифи: „Ќе ве побарам подоцна“: Нема одговор зошто во време на пандемија се трошат 200 000 евра на спомен куќа за ОНА

MakPress - 11.06.2021

“Ќе ве побарам подоцна“ но ова никогаш не го направи градоначалникот на Липково, Ерхан Арифи, кога телевизија Алфа денеска го побарала за да го праша дали во време на пандемија беше неопходно да ја „олесни“ општината за неверојатни 200 000 евра за ...

Општина Липково ќе гради спомен кула од 200.000 евра во чест на ОНА

365 - 10.06.2021

Спомен кула од нешто над 12.1 милиони денари, односно речиси 200.000 евра, ќе изгради Општина Липково во Слупчане во чест на ОНА (aka. UÇK). Договорот за изградба бил склучен минатиот месец, а од вчера е наведен и на сајтот на Бирото за јавни ...

Липковската општина ќе гради споменик на ОНА

Канал5 - 10.06.2021

Липковската локална самоуправа пристапи кон изградба на споменик на ОНА. Спомен кула во чест на ОНА ќе гради Општина Липково во селото Слупчане. За неа од општинскиот буџет ќе бидат одвоени над 12 милиони денари или скоро 200 илјади евра.

Липково ќе гради спомен кула во чест на ОНА, ќе чини 200.000 евра

+инфо - 10.06.2021

Лидерот на ДУИ Али Ахмети и локалната власт минатата недела на 20-годишнината од војната во 2001 година, таму положија цвеќе со ветување дека кулата ќе биде завршена до 28 ноември - денот на албанското знаме.

Во Слупчане ќе се гради спомен кула во чест на ОНА

Фактор - 10.06.2021

Во Општина Липково ќе се изгради спомен кула во чест на ОНА, и ќе чини 200.000 евра. Градоначалникот на Липково, Еркан Арифи, изјави дека изградбата на споменикот доцни. Ќе биде лоцирана во селото Слупчане.

200 000 евра ќе искешира Липково за изградба на спомен кула за ОНА

Алфа - 10.06.2021

Во околината на Слупчане, општина Липково ќе гради спомен кула на борците од ОНА. Локалните власти ќе потрошат неверојатни 200 000 евра за изградба на споменикот. Во време на пандемија општината реши меѓу приоритетите да биде токму градењето на ова ...

Општина Липково ќе гради спомен кула од 200.000 евра во чест на ОНА

Фокус - 10.06.2021

Речиси 200.000 евра општина Липково ќе потроши за изградба на спомен кула во Слупчане, во чест на ОНА. Договорот за изградба бил склучен минатиот месец, а вчера беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки.

Во Липково се гради спомен кула за ОНА, власта ќе потроши 200.000 евра

Курир - 10.06.2021

Во околината на Слупчане, општина Липково ќе гради спомен кула на борците од ОНА. Локалните власти ќе потрошат неверојатни 200.000 евра за изградба на споменикот. Во време на пандемија општината реши меѓу приоритетите да биде токму градењето на ова ...

Во Липково се гради спомен кула за ОНА

Нетпрес - 10.06.2021

Во околината на Слупчане, општина Липково ќе гради спомен кула на борците од ОНА. Локалните власти ќе потрошат неверојатни 200.000 евра за изградба на споменикот. Во време на пандемија општината реши меѓу приоритетите да биде токму градењето на ова ...

Општина Липково ќе гради спомен кула од 200.000 евра во чест на ОНА

Либертас - 10.06.2021

Договорот за изградба бил склучен минатиот месец, а вчера беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки. Спомен кулата ќе ја гради фирмата „Хоџа инженеринг“ од Куманово, која има рок изградбата да ја заврши за шест месеци, односно до 25 ноември.

Во чест на ОНА ќе се гради спомен кула во општина Липково

Локално - 10.06.2021

Општина Липково ќе изгради спомен кула во Слупчане, во чест на ОНА, за чија намена ќе потроши речиси 200.000 евра. Договорот за изградба бил склучен минатиот месец, а вчера беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки.

Во Липково ќе никне спомен кула на ОНА, локалната власт ќе потроши 200 000 евра

Денешен - 10.06.2021

Во околината на Слупчане, општина Липково ќе гради спомен кула на борците од ОНА. Локалните власти ќе потрошат неверојатни 200.000 евра за изградба на споменикот. Во време на пандемија општината реши меѓу приоритетите да биде токму градењето на ова ...

Општина Липково ќе гради спомен кула од 200.000 евра во чест на ОНА

Press24 - 10.06.2021

Речиси 200.000 евра општина Липково ќе потроши за изградба на спомен кула во Слупчане, во чест на ОНА. Договорот за изградба бил склучен минатиот месец, а вчера беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки.

Во Случпане ќе никне споменик на ОНА

Expres - 10.06.2021

Спомен кула во Слупчане во чест на ОНА од 200 000 евра. Општина Липково, договорот за изградба го склучила минатиот месец, а вчера беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки. Спомен кулата ќе ја гради фирмата „Хоџа инженеринг“ од Куманово, ...

За Денот на албанската азбука во Липково ќе осамне спомен-кула за УЧК

Република - 10.06.2021

Во околината на Слупчане во општина Липково ќе гради спомен-кула на борците од ОНА. Локалните власти ќе потрошат неверојатни 200.000 евра за изградба на споменикот. Во време на пандемија општината реши меѓу приоритетите да биде токму градењето на ...

Липково ќе потроши 200.000 евра за изградба на кула во чест на ОНА

Скопско Ехо - 10.06.2021

Општина Липково ќе потроши 200.000 евра за изградба на спомен кула во Слупчане, во чест на ОНА. Договорот бил склучен пред една недела. Лидерот на ДУИ, Али Ахмети неодамна најави дека тој споменик ќе се изгради. -Секако дека почнуваат работите.