TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научници ја пронајдоа најголемата црна дупка во вселената досега

Иновативност - 13.08.2019

Астрономите очигледно не завршиле со откривање големи црни дупки во вселената за оваа година затоа што Киануш Морган со колегите од Институтот Макс Планк ја пронајдоа најголемата црна дупка досега.

Откриена најголемата црна дупка досега

Кајгана - 13.08.2019

Тим научници од Институтот Макс Планк во центарот на галаксијата Holm 15A ја пронајде досега најголемата црна дупка. Оддалечена 700 милиони светлосни години оваа црна дупка е двојно поголема од претходната.

Научниците ја пронајдоа најголемата црна дупка досега

USB - 13.08.2019

Тим научници од Институтот Макс Планк во центарот на галаксијата Holm 15A ја пронајде досега најголемата црна дупка. Оддалечена 700 милиони светлосни години оваа црна дупка е двојно поголема од претходната.