TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Алигаторот кој побегна во Берлин во текот на војната угина во Москва

Нетпрес - 23.05.2020

Алигаторот кој побегнал од берлинската зоолошка градина во разгорот на Втората светска војна и потоа бил префрлен во Москва, угинал во петокот на 84 години, објави во саботата московската зоолошка градина.

АЛИГАТОР КОЈ ЈА ПРЕЖИВЕА БИТКАТА ЗА БЕРЛИН УМРЕ ВО ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА ВО МОСКВА

Сакам да кажам - 23.05.2020

Алигатор кој ја преживеа Втората светска војна во Берлин и за кој погрешно се шпекулираше дека му припаѓал на Адолф Хитлер умре во зоолошката градина во Москва. „Вчера утро, нашиот алигатор од Мисисипи, Сатурн, умре од старост.