TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извор: Русија планира да вади руда на Месечината

Руска реч - 18.02.2019

Русија планира во периодот од 2031 до 2035 година да префрли на Месечината четири автоматски вселенски апарати, соопшти за РИА „Новости” извор од руската ракетно-космичка индустрија. „Станицата „Луна-30“ ќе префрли на површината на Месечината ...

Русија ќе ископува руда на Месечината

А1 On - 18.02.2019

Русија во периодот 2031 – 2035 година планира да испрати вселенски летала за товарен транспорт, со технологија за изградба на база на Месечината и за ископување руда, јавуваат руските медиуми.

Русија планира да носи минерали од Месечината

Локално - 17.02.2019

Русија планира во периодот 2031-2035 година да однесе кон Месечината вселенски брод за транспорт на товар, вселенско возило за екстракција на минерали и модули за месечевата база, објави во неделата РИА Новости, повикувајќи од извор на ...

Русија ќе ископува руда на Месечината

Бриф - 18.02.2019

Русија во периодот 2031 – 2035 година планира да испрати вселенски летала за товарен транспорт, со технологија за изградба на база на Месечината и за ископување руда, јавуваат руските медиуми.

Русија планира да носи минерали од Месечината

USB - 17.02.2019

Русија планира во периодот 2031-2035 година да однесе кон Месечината вселенски брод за транспорт на товар, вселенско возило за екстракција на минерали и модули за месечевата база, објави во неделата РИА Новости, повикувајќи од извор на ...

Русија ќе ископува руда на Месечината

Опсервер - 18.02.2019

Русија во периодот 2031 – 2035 година планира да испрати вселенски летала за товарен транспорт, со технологија за изградба на база на Месечината и за ископување руда, јавуваат руските медиуми.

Русија планира да собира минерали од Месечината

MTM - 17.02.2019

Русија планира да направи повеќестепено летало за товарен транспорт, тежок лунар за екстракција на минерали и модули од месечината во периодот 2031-2035. Претходно генералниот директор на "Роскосмос", Дмитриј Рогозин изјави дека во текот на 2021 ...

Русија ќе ископува руда на Месечината

+инфо - 18.02.2019

Русија во периодот 2031 – 2035 година планира да испрати вселенски летала за товарен транспорт, со технологија за изградба на база на Месечината и за ископување руда, јавуваат руските медиуми.

Роскосмос: Од 2031 година Русија ќе отвори рудник и ќе копа руда на Месечината

Курир - 18.02.2019

Русија во периодот 2031 – 2035 година планира да испрати вселенски летала за товарен транспорт, со технологија за изградба на база на Месечината и за ископување руда, јавуваат руските медиуми.

Од 2031 година Русија ќе отвори рудник и ќе копа руда на Месечината

Студенти - 18.02.2019

Русија во периодот 2031 – 2035 година планира да испрати вселенски летала за товарен транспорт, со технологија за изградба на база на Месечината и за ископување руда, јавуваат руските медиуми.