TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Н.Македонија - 10.06.2021

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, ...

Кипар ја доби првата жена претседател на Собрание

Точка - 11.06.2021

Кипарскиот парламент денеска ја избра првата жена претседател на собранието – 35-годишната Анита Деметриу, член на владејачката конзервативна партија Демократско собрание. Деметриу ја доби поддршката од Демократскиот фронт на центарот и ЕЛАМ, ...

Кипар доби прва жена претседател на Парламентот

Zoom - 10.06.2021

Кипарскиот Парламент денеска ја доби првата жена претседател, откако пратениците, при второто гласање, со 25 гласа „за“ ја избраа 35-годишната Анита Димитриу, јави дописничката на МИА од Атина.

Кипар доби прва жена претседател на Парламентот

MakPress - 10.06.2021

Кипарскиот Парламент денеска ја доби првата жена претседател, откако пратениците, при второто гласање, со 25 гласа „за“ ја избраа 35-годишната Анита Димитриу, јави дописничката на МИА од Атина.