TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

19 јануари неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Макфакс - 11.01.2019

Министерството за труд и социјална политика информира дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ број 21/98 и 18/07), 19 јануари, сабота, е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во ...

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

Курир - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

МТСП: Богојавление неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Бриф - 11.01.2019

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2019 година (сабота), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните ...

Неработен ден за сите припадници на христијанската вероисповед

24Инфо - 11.01.2019

Неработен ден на сите граѓани од христиајнската вероисповед на денот (19.01.2019) по повод празникот Богојавление (Водици). Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот на сите граѓани од христијанската ...

Губиме неколку неработни денови - кога ќе одмориме годинава

Press24 - 10.01.2019

Ова се неработните денови за годинава, веќе го имавме првиот споен викенд. Има многу споени викенди, но губиме неколку неработни денови кои се паѓжаат во викенд, а еден од нив беше Бадник.

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

1tv - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

19 јануари – Водици е неработен ден

+инфо - 11.01.2019

Министерството за труд и социјална политика информира дека според Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2019 година (сабота), Богојавление (Водици) е неработен ден за граѓаните од ...

Губиме неколку неработни денови - кога ќе одмориме годинава

Скопје инфо - 10.01.2019

Има многу споени викенди, но губиме неколку неработни денови кои се паѓаат во викенд, а еден од нив беше Бадник. Неработни денови во 2019 година се: За сите граѓани на РМ 1 јануари (вторник), Нова година, 7 јануари (понеделник), Божик, првиот ден на ...

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

Сител - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

Сабота, 19 јануари, неработен ден за православните верници

МКД - 11.01.2019

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Македонија , 19 јануари (сабота), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

А1 On - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

Водици неработен ден

Press24 - 11.01.2019

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека согласно со Законот за празниците, Богојавление (Водици), 19. јануари е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

Водици – неработен ден за православните верници

Нетпрес - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

Водици неработен ден

Скопје инфо - 11.01.2019

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека согласно со Законот за празниците, Богојавление (Водици), 19. јануари е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

Независен - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

Канал5 - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

Либертас - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...

Празникот Богојавление – Водици неработен за православните граѓани

Денар - 11.01.2019

Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, празникот Богојавление – Водици на 19 јануари 2019 (сабота) е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална ...