TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пописот на населението да го разликува државјанството од националноста

ТВ21 - 14.06.2018

Според последниот попис на населението во 2002 годна, Македонија има 2,022,547 жители, од кои 64.18% се Македонци, 25.17% Албанци и другиот дел се од другите помали етнички заедници. За 16 години државата нема официјални податоци за демографијата на ...

Подготовките течат во најдобар ред, попис во април 2020 година

Фокус - 14.06.2018

Подготовките за пописот течат во најдобар ред и тој треба да се спроведе во април 2020 година, изјави денеска директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски. Според него, во листите за попис не треба да ги има графите националност и ...

Попис на населението во април 2020 година

Алсат-М - 14.06.2018

Следниот попис на населението ќе се одржи во 2020 година, во периодот од 1 до 21 април. Пописот според директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски ќе се реализира на комбиниран начин, ќе има попис на старомоден начин, од врата на ...

Пописот на населението ќе се спроведе во април 2020

Телма - 14.06.2018

Подготовките за пописот течат во најдобар ред и тој треба да се спроведе во април 2020 година, ова денеска го изјави директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски. Тој притоа предлага во пописните листови да ги нема графите ...

Како ќе се попишуваат граѓаните на пописот во 2020 година?

Фактор - 14.06.2018

Попис на населението ќе се одржи од 1 до 21 април во 2020 година. Тој ќе се направи со попишување од врата на врата, но и ќе се користат и т.н. регистри или бази на податоци. Отстранувањето на колоната за националност ќе придонесе за релаксација на ...

Симовски: Подготовките течат во најдобар ред, попис во април 2020 година

Слободен Печат - 14.06.2018

Подготовките за пописот течат во најдобар ред и тој треба да се спроведе во април 2020 година, изјави денеска директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски. Според него, во листите за попис не треба да ги има графите националност и ...

Пописот на населението ќе се спроведе во април 2020

Бриф - 14.06.2018

Подготовките за пописот течат во најдобар ред и тој треба да се спроведе во април 2020 година, ова денеска го изјави директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски. Тој притоа предлага во пописните листови да ги нема графите ...