TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како да се заштитите од жолтица – болест на нечисти раце?

Кајгана - 14.01.2020

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) денеска информираше дека е прогласена епидемија на жолтица во населбата „Даме Груев“ во Општината Ѓорче Петров, Скопје. Во врска со зголемениот број заболени од жолтица, од ДСЗИ истакнуваат дека се ...

Превентивни мерки пред почетокот на новото училишно полугодие

24 Вести - 14.01.2020

Ширењето на жолтицата во Скопје ги мобилизираше училиштата пред стартот на учебната година да почнат со превентивни мерки. Зголемениот број на заразени го вклучи алармот и кај здравствениот инспекторат од каде велат дека веќе дале препораки во сите ...

Епидемија на жолтица во скопската населба Даме Груев

Деца - 14.01.2020

Епидемија на жолтица е прогласена во населбата Даме Груев во Општина Ѓорче Петров – Скопје. Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) извршил вонредни инспекциски надзори во сите училишта во градот во кои има заболени ученици и издадени се ...

Епидемија на жолтица има само во населбата „Даме Груев“, извршен вонреден инспекциски надзор во училиштата каде има ...

Нетпрес - 14.01.2020

Епидемија на жолтица на територијата на град Скопје е прогласена само во населба „Даме Груев“ во Општината Ѓорче Петров, информираат за МИА од Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) од каде посочуваат дека извршени се вонредни ...

ДСЗИ: Епидемија на жолтица има само во населбата „Даме Груев“, извршен вонреден инспекциски надзор во училиштата каде ...

Опсервер - 14.01.2020

Епидемија на жолтица на територијата на град Скопје е прогласена само во населба „Даме Груев“ во Општината Ѓорче Петров, информираат за МИА од Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) од каде посочуваат дека извршени се вонредни ...

ДСЗИ: Епидемија на жолтица има само во населбата „Даме Груев“

MakPress - 14.01.2020

Епидемија на жолтица на територијата на град Скопје е прогласена само во населба „Даме Груев“ во Општината Ѓорче Петров, информираат за МИА од Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) од каде посочуваат дека извршени се вонредни ...

Епидемија на жолтица има само во населбата „Даме Груев“

Скопје инфо - 15.01.2020

Епидемија на жолтица на територијата на град Скопје е прогласена само во населба „Даме Груев“ во Општината Ѓорче Петров, информираат за МИА од Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) од каде посочуваат дека извршени се вонредни ...