TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По веста дека Ковид-19 мутираше и сега е поопасен, се огласи популарниот научник: „Официјално тестиравме дали е тоа ...

Точка - 23.05.2020

Постојат тврдења дека коронавирусот стекнал мурации кои што водат до повеќе преносливи слоеви на болеста. Франсоа Балу , директор на Институтот за генетика при Универзитетот во Лондон , на социјалната мрежа Твитер објавил интересна анализа.

СЕ ПОЈАВИ ВЕСТ ДЕКА КОРОНАВИРУСОТ МУТИРАЛ И СЕГА Е ПООПАСЕН: Веднаш се огласи познатиот научник

Локално - 22.05.2020

Франсоа Балу, директор на Институтот за генетика на Универзитетскиот колеџ во Лондон, објави многу интересна анализа на Твитер. – Постојат тврдења дека КОВИД-19 се стекнал со мутации кои доведуваат до повеќе преносливи типови.