TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извештај на Фридом хаус: Влошена оценката за демократското владеење во Македонија

Академик - 04.04.2017

Оценките во извештајот се движат од 1 до 7, со тоа што земјите оценети со 1 се најдемократски земји, додека оние оценети со 7 се најмалку демократски. Оценката за Македонија во однос на демократското владеење е влошена, односно демократското ...

Фридом Хаус: Македонија на чекор до авторитарен режим

Deutsche Welle - 04.04.2017

Македонија во најновиот извештај на Фридом Хаус за „Нации во транзиција“ е сместена во групата земји со транзициски-хибриден режим на граница кон автократија. Во 2016 година Македонија забележала натамошен пад.

„Фридом Хаус“ продолжува да ги одработува парите на СОРОС

Курир - 04.04.2017

Еден од начините на кој дејствува СОРОС е креирање на лажна слика и перцепција преку неговите меѓународни организации кои тој ги финансира, а кои вршат рангирање за повеќе сфери и области во различни држави.

Фридом хаус: Македонија со најмала демократија во регионот

МКД - 04.04.2017

Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт, се наведува во новиот извештај на Фридом хаус „Земји во транзиција“, објавен денеска.

Фридом Хаус: Демократијата во Македонија на ниво ниско речиси колку во 2001 година

Радио МОФ - 04.04.2017

Според годишниот извештај на Фридом хаус, „Земји во транзиција 2017“, Македонија има влошена оценка, а демократијата е на речиси ниско ниво колку што била во 2001 година. Освен внатрешната политичка криза, која трае повеќе од две години, за падот на ...

Фридом хаус: Македонија со најголем пад на демократијата на Балканот

24 Вести - 04.04.2017

Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт. Ова се наведува во денеска објавениот извештај на Фридом хаус „Земји во транзиција“.

„Фридом хаус“: Демократијата во Македонија на најниско ниво на Балканот

Мета - 04.04.2017

Демократијата во Македонија во 2016 година паднала уште подолу, тренд што се повторува многу години по ред, односно е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт , се вели во денеска објавениот ...

Фридом Хаус ја смести Македонија во „хибридни режими“ во својот нов извештај

Стандард - 04.04.2017

Во извештајот на Фридом Хаус насловен „Земји во транзиција“ , кој излезе денес, Македонија се наоѓа во групата земји со хибридни режими. Во истата група од регионов се уште Албанија, Косово и Босна и Херцеговина.

„Фридом Хаус“ продолжува да ги одработува парите на СОРОС

Вечер Прес - 04.04.2017

Еден од начините на кој дејствува СОРОС е креирање на лажна слика и перцепција преку неговите меѓународни организации кои тој ги финансира, а кои вршат рангирање за повеќе сфери и области во различни држави.

Фридом хаус: Македонија е на најниско демократско ниво

Фокус - 04.04.2017

Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт, се наведува во новиот извештај на Фридом хаус „Земји во транзиција“, објавен денеска.

„Фридом хаус“: Демократијата во Македонија на нивото од 2001 година...

Н.Македонија - 04.04.2017

„Фридом хаус“: Демократијата во Македонија на нивото од 2001 година Оцената на Македонија е влошена, а демократијата е на речиси исто ниво како што била во 2001 година, оценува годишниот извештај на „Фридом хаус“, „Земји во транзиција 2017“.

Фридом хаус: Стрмоглав пад на демократијата во Македонија, како да е воена година

+инфо - 04.04.2017

Македонија и натаму се наоѓа во групата земји со транзициски влади или хибридни режими. Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт, се наведува во извештајот на Фридом хаус „Земји во ...

Фридом хаус: Македонија со најголем пад на демократијата на Балканот

Алсат-М - 04.04.2017

Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт. Ова се наведува во денеска објавениот извештај на Фридом хаус „Земји во транзиција“.

„Фридом хаус“: Демократијата во Македонија на најниско ниво на Балканот

Либертас - 04.04.2017

Демократијата во Македонија во 2016 година паднала уште подолу, тренд што се повторува многу години по ред, односно е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт , се вели во денеска објавениот ...

ФРИДОМ ХАУС: Македонија е земја со хибриден режим - кои земји од регионот и прават друштво?

Фактор - 04.04.2017

Македонија се наоѓа во групата земји со хибридни режими. Ова е наведено во извештајот на Фридом Хаус насловен „Земји во транзиција“ , кој излезе денеска. Македонија годинава бележи пад во сите категории, вклучувајќи демократско владеење, изборен ...

Македонија со најмала демократија во регионот

Тера - 04.04.2017

Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт, се наведува во новиот извештај на Фридом хаус „Земји во транзиција“, објавен денеска.

„Фридом хаус“: Демократијата во Македонија на нивото од 2001 година

Правдико - 04.04.2017

Оцената на Македонија е влошена, а демократијата е на речиси исто ниво како што била во 2001 година, оценува годишниот извештај на „Фридом хаус“, „Земји во транзиција 2017“. На скалата, каде што 1 е најдемократска, а 7 значи најмалку демократска ...

Фридом Хаус: Македонија на најниско демократско ниво од 2001 година

ТВ21 - 04.04.2017

Според најновиот извештај на Фридом Хаус (Freedom House) насловен како „Земји во транзиција 2017“, Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година, кога земјата беше соочена со насилен етнички конфликт.

Демократијата во Македонија на најниско ниво од 2001 година И најниска на Балканот, покажа извештајот на „Фридом хаус“

Сакам да кажам - 04.04.2017

Трендот на опаѓање на демократијата во Македонија продолжи и во 2016 година и е на најниско ниво од 2001 година, кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт , се вели во денеска објавениот извештај „Земји во транзиција“ на „Фридом хаус“.

Македонија со хибриден режим и пад во секое поле на демократијата

Нова ТВ - 04.04.2017

Последниот извештај на Фридом Хаус под наслов „Земји во транзиција“ , Македонија се наоѓа во групата земји со хибридни режими, и бележиме пад во сите категории. Демократско владеење, изборен процес, независност на судството, каде што се истакнува ...

Македонија има најнискo ниво на демократија во регионот според Freedom House

Денар - 04.04.2017

Во извештајот на „Freedom House“ насловен „ Земји во транзиција “, Македонија се наоѓа во групата земји со хибриден режим. Во оваа група од регионов се уште Албанија, Косово и Босна и Херцеговина.

Фридом Хаус: Македонија на најниско демократско ниво од 2001 година

Локално - 04.04.2017

Според најновиот извештај на Фридом Хаус (Freedom House) насловен како „Земји во транзиција 2017“, Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година, кога земјата беше соочена со насилен етнички конфликт.

„Фридом хаус“: Демократијата во Македонија на најниско ниво на Балканот

Репортер - 04.04.2017

Демократијата во Македонија во 2016 година паднала уште подолу, тренд што се повторува многу години по ред, односно е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт , се вели во денеска објавениот ...

Во регионот Македонија има најнискo ниво на демократија според Freedom House

Канал 77 - 04.04.2017

Во извештајот на „Freedom House“ насловен „ Земји во транзиција “, Македонија се наоѓа во групата земји со хибриден режим. Во оваа група од регионов се уште Албанија, Косово и Босна и Херцеговина.

Фридом хаус: Македонија на најниско демократско ниво од 2001 година

Слободен Печат - 04.04.2017

Македонија е на најниско демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт, се наведува во извештајот на Фридом хаус „Земји во транзиција“. Во извештајот Македонија и натаму се наоѓа во групата земји со транзициски ...

„Фридом Хаус“: Македонија е на најниското демократско ниво од 2001 година

еМагазин - 04.04.2017

Македонија е на најниското демократско ниво од 2001 година кога земјата се соочи со насилен етнички конфликт , се вели во денеска објавениот извештај „Земји во транзиција“ на „Фридом хаус“.

Freedom House: Македонија со најнискo ниво на демократија во регионот

Макфакс - 04.04.2017

Во извештајот на Freedom House насловен „Земји во транзиција“, Македонија се наоѓа во групата земји со хибриден режим. Во оваа група од регионов се уште Албанија, Косово и Босна и Херцеговина.

Freedom House: Македонија со најнискo ниво на демократија во регионот

Точка - 04.04.2017

Во извештајот на Freedom House насловен „Земји во транзиција“, Македонија се наоѓа во групата земји со хибриден режим. Во оваа група од регионов се уште Албанија, Косово и Босна и Херцеговина.

Freedom House: Македонија со најнискo ниво на демократија во регионот

Кајгана - 04.04.2017

Во извештајот на Freedom House насловен „Земји во транзиција“, Македонија се наоѓа во групата земји со хибриден режим. Во оваа група од регионов се уште Албанија, Косово и Босна и Херцеговина.