TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сивата економија, корупција и чести законски измени главен проблем на стопанството

24 Вести - 12.02.2019

Сивата економија, корупцијата, лошата администрација, измените на законите и честите инспекции се главен проблем за бизнисот. Ова го покажува анкетата нарачана од УСАИД во која биле анкетирани 518 компании.

Половина од фирмите сметаат дека власта недоволно се бори со сивата економија

Телма - 12.02.2019

Дури половината од компаниите во земјава сметаат дека борбата на власта со сивата економија е недоволна, а 32 проценти рекле дека таа е сосема незадоволителна. Најновото истражување на четирите комори со поддршка на УСАИД за 2018 покажува дека овој ...

Сивата економија, корупцијата и честите инспекции – рак рана за бизнисот во државава

Алсат-М - 12.02.2019

Бизнисот се уште има големи проблеми со администарцјата и со политиката. Лани, инспекторите по секоја цена сакале да најдат неправилности кај фирмите за да ги казнат. Сепак, доброто е што помалку казнувале, а повеќе опоменувале.

Фирмите бараат сузбивање на сивата економија и корупцијата

Р.С.Европа - 12.02.2019

Намалување на сивата економија и корупцијата, воспоставување еднакви правила на игра, ефикасен судски систем и спроведување на договорите, стабилизирање на макроекономското опкружување, транспарентен и предвидлив даночен систем и ефикасна даночна ...

Фирмите вклучени во подготовка на законите, бараат сузбивање на сивата економија и корупцијата

Вечер - 12.02.2019

Иако во Македонија во последно време бизнис регулативата има претрпено многу измени чија цел била да се намалат пречките на компаниите, сепак според истражувањето нивото на задоволство на компаниите по однос на бизнис регулативата сеуште остава ...

Честите измени на законите – најголем проблем за бизнисот

Алфа - 12.02.2019

Честите измени на законите се еден од најголемите проблеми за бизнисот – покажа анкетата за оценка на бизнис средината во Македонија. Од Стопанската комора на северозападна Македонија велат дека ова драстично им ги зголемува трошоците и им создава ...

Фирмите вклучени во подготовка на регулативата, бараат сузбивање на сивата економија и корупцијата

1tv - 12.02.2019

Намалување на сивата економија и корупцијата, воспоставување еднакви правила на игра, ефикасен судски систем и спроведување на договорите, стабилизирање на макроекономското опкружување, транспарентен и предвидлив даночен систем и ефикасна даночна ...

Стопанските комори спроведоа истражување за оцената на бизнис средината во Македонија

Фактор - 12.02.2019

Денеска, Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во земјата, одржа презентација на годишното истражување за оцена на бизнис средината во Македонија за 2018 ...

Презентација на резултати од анкета за бизнис климата во Македонија

24 Вести - 12.02.2019

Резултати од анкета за оценка на бизнис средината во Македонија во минатата година ќе претстави денеска тимот на проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива. На презентацијата ќе се обратат Гречен Биркл, вршител на должност ...

Фирмите вклучени во подготовка на регулативата, бараат сузбивање на сивата економија и корупцијата

Опсервер - 12.02.2019

Намалување на сивата економија и корупцијата, воспоставување еднакви правила на игра, ефикасен судски систем и спроведување на договорите, стабилизирање на макроекономското опкружување, транспарентен и предвидлив даночен систем и ефикасна даночна ...

Стопанските комори спроведоа истражување за оцената на бизнис средината во Македонија

Скопје инфо - 12.02.2019

Денеска, Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во земјата, одржа презентација на годишното истражување за оцена на бизнис средината во Македонија за 2018 ...

Презентација на резултати од анкета за бизнис климата во Македонија

Вечер - 12.02.2019

Резултати од анкета за оценка на бизнис средината во Македонија во минатата година ќе претстави денеска тимот на проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива. На презентацијата ќе се обратат Гречен Биркл, вршител на должност ...

Фирмите вклучени во подготовка на регулативата, бараат сузбивање на сивата економија и корупцијата

Сител - 12.02.2019

Намалување на сивата економија и корупцијата, воспоставување еднакви правила на игра, ефикасен судски систем и спроведување на договорите, стабилизирање на макроекономското опкружување, транспарентен и предвидлив даночен систем и ефикасна даночна ...

Стопанските комори спроведоа истражување за оцената на бизнис средината во Македонија

Точка - 12.02.2019

Денеска, Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во земјата, одржа презентација на годишното истражување за оцена на бизнис средината во Македонија за 2018 ...

Презентација на резултати од анкета за бизнис климата во Македонија

Опсервер - 12.02.2019

Резултати од анкета за оценка на бизнис средината во Македонија во минатата година ќе претстави денеска тимот на проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива. На презентацијата ќе се обратат Гречен Биркл, вршител на должност ...

Фирмите вклучени во подготовка на регулативата, бараат сузбивање на сивата економија и корупцијата

Слободен Печат - 12.02.2019

Шеесет и два процента од компании сметаат дека државата недоволно го поддржува бизнисот преку регулативата, 21 процент се задоволни од таквата поддршка, 14 проценти рекле дека изостанува, а три проценти дале одлична оценка.

Презентација на резултати од анкета за бизнис климата во Македонија

А1 On - 12.02.2019

Резултати од анкета за оценка на бизнис средината во Македонија во минатата година ќе претстави денеска тимот на проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива. На презентацијата ќе се обратат Гречен Биркл, вршител на должност ...