TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На Овчеполието повторно критично: Суша и недостиг од вода

ТВ21 - 21.06.2024

Земјоделците од Овче Поле се соочуваат со сериозен недостиг на вода за наводнување за време на тековните горештини, што драстично ги засега нивните посеви од бостан, детелина и пченка. Каналите за наводнување се празни, а земјоделците изразуваат ...

Овчеполието повторно без вода за наводнување, посевите интензивно се сушат

Сител - 21.06.2024

На пеколни горештини Oвчеполието повторно без вода. Посевите од бостан, детелина и пченка интензивно се сушат, а каналот за наводнување е празен. Земјоделците велат дека за дел од посеаните култури нема спас.

Земјоделците од штипските села се жалат дека немаат вода за наводнување на културите

А1 On - 21.06.2024

Земјоделците од четири штипски селa денеска реагираа дека со денови немаат вода за наводнување од хидросистемот „Брегалница“. Јонче Велков, земјоделец од штипското село Врсаково вели дека земјоделците од штипскиот регион и Овче Поле трпат големи ...

Земјоделците од штипските села се жалат дека немаат вода за наводнување на културите

Бриф - 21.06.2024

Земјоделците од четири штипски селa денеска реагираа дека со денови немаат вода за наводнување од хидросистемот „Брегалница“. Јонче Велков, земјоделец од штипското село Врсаково вели дека земјоделците од штипскиот регион и Овче Поле трпат големи ...

Горат нивите во кочанско, штипско и Овче Поле, нема вода за наводнување на нивите

Телма - 21.06.2024

Горат нивите во кочанско, штипско и Овче Поле. Земјоделците трпат големи штети, бидејќи водата за наводнување од стариот систем, но и кражбите кои се забележани на терен не може да пристигне до нивите за селата во штипскиот и светниколскиот регион.

Земјоделците од штипските села се жалат дека немаат вода за наводнување на културите

Во Центар - 21.06.2024

– Земјоделците од четири штипски селa денеска реагираа дека со денови немаат вода за наводнување од хидросистемот „Брегалница“. Јонче Велков, земјоделец од штипското село Врсаково вели дека земјоделците од штипскиот регион и Овче Поле трпат големи ...

Земјоделците од штипските села се жалат дека немаат вода за наводнување на културите

Слободен Печат - 21.06.2024

Земјоделците од четири штипски селa денеска реагираа дека со денови немаат вода за наводнување од хидросистемот „Брегалница“, објави МИА. Јонче Велков, земјоделец од штипското село Врсаково за МИА вели дека земјоделците од штипскиот регион и Овче ...

Земјоделците од штипските села се жалат дека немаат вода за наводнување на културите

MakPress - 21.06.2024

Земјоделците од четири штипски селa денеска реагираа дека со денови немаат вода за наводнување од хидросистемот „Брегалница“. Јонче Велков, земјоделец од штипското село Врсаково вели дека земјоделците од штипскиот регион и Овче Поле трпат големи ...