TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарскиот пијанист Генчев вечерва со рециталот „фантазии“ во Филхармонијата

Сакам да кажам - 23.02.2021

„Фантазија“ е насловен вечерашниот рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев од 20 часот во Камерната сала на Филхармонијата. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев е роден во Бугарија, а пијано учел во Националното училиште за ...

„Фантазија“ – вечерва рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

МКД - 23.02.2021

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија ...

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Опсервер - 23.02.2021

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија ...

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

MakPress - 23.02.2021

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија ...

„Фантазија“ – рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев

Независен - 23.02.2021

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев вечерва во камерната сала на Филхармонија ќе настапи со рециталот насловен „Фантазија“. На програмата се дела од Албинони, Шопен и Лист. Генчев настапувал на многу концертни сцени во Европа, Северна Америка, Азија ...

Рецитал на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев: „Фантазија“ во Филхармонија

PressingTV - 23.02.2021

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, кој во вторник, на 23 февруари, во 20 часот ќе настапи во Камерната сала на Филхармонија. На програмата се дела од елегичниот Албинони и романтичните Шопен и Лист.

Пијано рециталот „Фантазија“ ќе се одржи во Камерната сала на Филхармонија

Слободен Печат - 23.02.2021

Бугарскиот пијанист Евгениј Генчев со рециталот „Фантазија“ на 23 февруари, во 20 часот, ќе настапи во Камерната сала на Филхармонија. На програмата се дела од елегичниот Албинони и романтичните Шопен и Лист.

Рецитал на кросовер и класичниот пијанист Евгениј Генчев

Република - 22.02.2021

„Фантазија“ е насловен рециталот на бугарскиот пијанист Евгениј Генчев, кој во вторник на 23 февруари, во 20 часот ќе настапи во Камерната сала на Филхармонија. На програмата се дела од елегичниот Албинони и романтичните Шопен и Лист.

Културната соработка покажува како Македонија и Бугарија треба да се почитуваат

Н.Македонија - 22.02.2021

Македонија и Бугарија продолжуваат да се уважуваат на културен план, наспроти влошените односи предизвикани од неразумните барања на Софија и бугарската блокада за евроинтеграциите на земјава.