TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колите во Македонија во просек стари 19 години, бизнисот контра владините мерки, во Србија задолжителни катализатори

Алфа - 13.08.2019

Просечната старост на автомобилите што се возат во Македонија е 19 години. Поради ова, земјава е на самиот врв на држави кои најмногу ја загадуваат животната средина. Притоа, дури 87% од возилата се постари од 10 години, а 60% од автомобилите возат ...

Од 2021 година возилата во Србија ќе мора да поседуваат катализатор

А1 On - 13.08.2019

Возилата на патиштата во Србија од 2021 година ќе треба да имаат катализатор, јавија српски медиуми. Техничкиот преглед на возилото од летото 2021 година, како што објаснуваат, ќе ги задолжи српските државјани да имаат катализатори во автомобилите, ...

Од 2021 година сите возила во Србија ќе мора да имаат катализатори

24auto - 13.08.2019

Уште една новина во сообраќајот доаѓа кај нашиот северен сосед. Како што пренесува Energetski portal, од 2021 година сите возила во Србија ќе мора да имаат катализатори. Целта на овој новитет е намалување на штетните издувни гасови, а со тоа и ...

Во Србија од 2021 година нема да се возат автомобили без катализатор

24Инфо - 13.08.2019

Во Србија од 2021 година нема да можат да се возат автомобилите кои нема да имаат катализатор во системот за издувни гасови. При техничкиот преглед од летото во 2021 година автомобилите без катализатор нема да можат да бидат регистирани, а со тоа и ...

Србија: Од 2021 година возилата ќе мора да поседуваат катализатор

Опсервер - 13.08.2019

Возилата на патиштата во Србија од 2021 година ќе треба да имаат катализатор, јавија српски медиуми. Техничкиот преглед на возилото од летото 2021 година, како што објаснуваат, ќе ги задолжи српските државјани да имаат катализатори во автомобилите, ...

Секоја кола во Србија мора да има катализатор од 2021 година

+инфо - 13.08.2019

Употребата на катализатори е најефективниот метод за отстранување на штетните гасови, а нивната ефикасност е околу 90 проценти. Возилата на патиштата во Србија од 2021 година ќе треба да имаат катализатор, јавија српски медиуми.

Во Србија од 2021 година возилата ќе мора да поседуваат катализатор

Факултети - 13.08.2019

Возилата на патиштата во Србија од 2021 година ќе треба да имаат катализатор, јавија српски медиуми. Техничкиот преглед на возилото од летото 2021 година, како што објаснуваат, ќе ги задолжи српските државјани да имаат катализатори во автомобилите, ...

Од 2021 година во Србија нема да може да се вози без катализатор

Вечер - 13.08.2019

Возилата на патиштата во Србија од 2021 година ќе треба да имаат катализатор, јавија српски медиуми. Техничкиот преглед на возилото од летото 2021 година, како што објаснуваат, ќе ги задолжи српските државјани да имаат катализатори во автомобилите, ...

Србија: Од 2021 година возилата ќе мора да поседуваат катализатор

MakPress - 13.08.2019

Возилата на патиштата во Србија од 2021 година ќе треба да имаат катализатор, јавија српски медиуми. Техничкиот преглед на возилото од летото 2021 година, како што објаснуваат, ќе ги задолжи српските државјани да имаат катализатори во автомобилите, ...