TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МОН: Реформите се нужни и требало да се направат уште пред една деценија

Канал5 - 14.01.2021

Реформите во основното образование требало да се направат уште пред една деценија и со носењето на новата концепција не се брза, туку напротив веќе доцниме. За првпат во последната деценија во нашата држава во делот на образованието се прават ...

МОН: Реформите во образованието се нужни и требало да се направат уште пред една деценија

Press24

МОН: Реформите се нужни и требало да се направат уште пред една деценија

Либертас

МОН: Реформите се нужни и требало да се направат уште пред една деценија

Опсервер

МОН: Реформите се нужни и требало да се направат уште пред една деценија

Независен

МОН: Реформите не се избрзани, туку требало да се направат уште пред една деценија

Фокус

МОН: Реформите се нужни и требало да се направат уште пред една деценија

Слободен Печат

А1 On Република 24Инфо Локално Нова ТВ CivilMedia

Кариерно напредување на наставниците – за СОНК чекорот е добар, но не треба да е избрзан

Канал5 - 14.01.2021

Наставниците во основните училишта до 21 јануари може да аплицираат за звање ментор, односно за напредување во кариерата што ќе им овозможи и поголем приход. Министерството за образование и наука ја воведува одредбата од новиот Закон за наставници и ...

Кариерно напредување на наставниците – за СОНК чекорот е добар, но не треба да е избрзан

Опсервер

Кариерно напредување на наставниците – за СОНК чекорот е добар, но не треба да е избрзан

Слободен Печат

Кариерно напредување на наставниците – за СОНК чекорот е добар, но не треба да е избрзан

24Инфо

Кариерно напредување на наставниците – за СОНК чекорот е добар, но не треба да е избрзан

Либертас

СОНК: Кариерното напредување на наставниците е добар чекор, но не треба да биде избрзан

PressingTV

Кариерно напредување на наставниците – за СОНК чекорот е добар, но не треба да е избрзан

Frontline

Скопје инфо MakPress

И европските музички училишта се загрижени за најавените реформи во образованието во Македонија

МКД - 14.01.2021

Европскиот сојуз на музичките училишта изразува загриженост во врска со најавениот нов концепт за основно образование од страна на Министерството за образование и наука во врска со предлогот за спојување на предметите музичко и ликовно како и ...

Зoшто најразвиените земји во светот музичкото и ликовното образование ги сметаат за примарни предмети?

Н.Македонија

„Револуцијата на народот е во умот и срцето“: Мисла на Делчев ќе биде инспирација за реформите во образованието

360 степени - 13.01.2021

Министерката за образование и членовите на работната група денеска ги презентирале пред премиерот и неговиот кабинет новините што се подготвуваат во наставата во основното образование Министерката за образование и наука Мила Царовска и членовите на ...

Реформата во образованието се носи исклучиво низ јавен и отворен процес, бидејќи во основата на оваа реформа се токму критичкото мислење, разбирањето и прифаќањето на различни, но добро аргументирани решенија

24Инфо

Влада: Реформата во образованието се носи исклучиво низ јавен и отворен процес

iPortal

Владата: Реформата во образованието ќе се носи исклучиво преку јавен и аргументиран процес

Макфакс

Влада: Реформата во образованието се носи исклучиво низ јавен и отворен процес

Press24

Влада: Потребно е корисно и интересно, а не напорно и досадно образование

+инфо

Влада: Реформата во образованието се носи исклучиво низ јавен и отворен процес

Канал5

Скопје1 Вечер Опсервер Точка Вечер Прес Слободен Печат Н.Македонија MakPress