TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Поетската ноќ во Велестово“ не доби денар за јубилејот, но „Дитет е Наимит“ во Тетово ќе се прави со 800.000 денари

Факултети - 14.02.2018

Здружението „Дрита агб“ од Гостивар за проектот „Афирмација и одржливост на албанската култура преку промоција на традиционалните обичаи на албански сунет во Македонија“ побарало 610.000 денари, а Министерството одобрило 500.000 денари.

Народен театар Охрид ќе добие 2.4 милиони денари за три нови претстави во 2018 година

OhridNews - 14.02.2018

На Националната установа Центар за култура „Григор Прличев“, под чија капа работи Народниот театар од Охрид, во рамки на програмата за драмска дејност на Министерството за култура, му се одобрени 2.4 милиони евра за три нови театарски проекти кои ...

Над 27 милиони денари од државата за проекти на Истокот...

Н.Македонија - 13.02.2018

Над 27 милиони денари од државата за проекти од култура на Истокот Околу 27,3 милиони денари годинава ќе даде Министерството за култура за источниот регион на Македонија. Половина од парите или околку 13,5 милиони денари се предвидени за ...

„Поетската ноќ во Велестово“ не доби денар за јубилејот, но „Дитет е Наимит“ во Тетово доби 800.000 денари

МК News - 14.02.2018

Здружението „Дрита агб“ од Гостивар за проектот „Афирмација и одржливост на албанската култура преку промоција на традиционалните обичаи на албански сунет во Македонија“ побарало 610.000 денари, а Министерството одобрило 500.000 денари.