TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ноември 2017 донел помал број на станови за градење

Build - 13.01.2018

По значителниот раст во текот на неколку месеци, бројката на предвидени станови за градење опаднала во ноември 2017 година. Македонските општини издале одобренија за градење на 306 станови, со корисна површина од 29.819 метри квадратни, покажуваат ...

Помалку одобренија за градење во ноември

Сител - 12.01.2018

Општините издале 182 одобренија за градба во ноември минатата година, што е намалување за 21,6 проценти во однос на истиот месец во 2012-та. Според податоците на Државниот завод за статистика, најголем број одобренија се издадени во Скопскиот регион ...

Драстичен пад на одобренијата за градење: Се засити ли пазарот на недвижнини?

еМагазин - 12.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017 се издадени 229 одобренија за градење, што е за 36,9 отсто помалку во однос на истиот месец од претходната година. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на ...

Намален бројот на одобренија за градење во ноември

+инфо - 12.01.2018

Предвидената вредност на објектите изнесува 1.633.303.000 денари, што е за 72,9 отсто помалку од ноември 2016-та. Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017 се издадени 229 одобренија за градење, што е за 36,9 отсто помалку ...

Помалку издадени одобренија за градење во ноември

Курир - 12.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017 се издадени 229 одобренија за градење, што е за 36.9% помалку во однос на истиот месец од претходната година. Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017 се ...

Помалку одобренија за градење во ноември

Скопје инфо - 12.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017 се издадени 229 одобренија за градење, што е за 36,9 отсто помалку во однос на истиот месец од претходната година. Предвидената вредност на објектите изнесува 1.633.303.000 денари, ...

Намален бројот на одобренија за градење во ноември

Бизнис Инфо - 12.01.2018

Фото: Pixabay Во ноември 2017 година се издадени 229 одобренија за градење, што е за 36,9% помалку во однос на истиот месец од претходната година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Во ноември 2017 се издадени 36.9% помалку одобренија за градење во однос на истиот месец лани

Бизнис Вести - 12.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017 се издадени 229 одобренија за градење, што е за 36.9% помалку во однос на истиот месец од претходната година. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на ...

Во ноември во Охрид издадени 4 одобренија за градба

OhridNews - 12.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017во Охрид сесе издадени 4 одобренија за градба, две на физички, а две на правни лица. Нивната вредност се проценува на околу 60,18 милиони денари.

Во ноември во Струга издадени 5 одобренија за градба, во Охрид 4

Спектра ТВ - 13.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2017во Охрид сесе издадени 4 одобренија за градба, две на физички, а две на правни лица. Нивната вредност се проценува на околу 60,18 милиони денари.