TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јаневска до антикорупциска: Криминалот при полагање правосуден испит не може да застари и не може да помине само со ...

Република - 09.12.2022

Претседателката на Комисијата за антикорупција повторни се заинтересира за криминалот при полагање на правосуден испит и упис на Академија за судии, иако претходно рече дека случајот е стар 7 години и застарен.

ДКСК ќе истражува дали меѓу актуелни судии и јавни обвинители има некој „Барлет Џафери“

360 степени - 09.12.2022

Како што најави претседателката на Комисијата, Билјана Ивановска, предмет на интерес на Антикорупционерите ќе биде какви документи поднеле кандидатите, дали имале предвреме положен правосуден испит или не.

Антикорупционерите ќе ги проверуваат досиејата на сите судии и обвинители

Фокус - 09.12.2022

Антикорупциската комисија ја проширува истрагата и ќе ги проверува сите судии и обвинители што завршиле на Академијата за судии јавни обвинители од нејзиното формирање од 2006 година, објави Државната комисија за спречување на корупцијата.

Антикорупциска ќе ги „чешла“ сите досиеја на судии и обвинители кои минале низ Академијата

Телма - 09.12.2022

Дали некој судија или обвинител положил првосуден испит без соодветна диплома. Антикорупциска ја проширува истрагата ќе ги проверува сите судии и обвинители што завршиле на академијата. Просветниот инспекторат ќе проверува дали и другите факултети ...

Синот на Талат Џафери може да остане без уверението за положен правосуден испит

Алсат-М - 09.12.2022

Лицата кои незаконски полагале правосуден испит најверојатно веќе се поставени за судии и јавни обвинители, но исчезнувањето на документите од Министерството за правда, како и доцното откривање на оваа појава, го отежнува процесот на откривање на ...

Антикорупциска ќе проверува кои судии и обвинители предвреме положиле правосуден испит

Р.С.Европа - 09.12.2022

Документите на сите кандидати на Академијата за судии и обвинители од нејзиното основање до сега ќе бидат цел на истрагата на Антикорупциска комисија. Се истражува кој судија и обвинител стигнал до функција „делач на правда“ со прекршување на ...

ДКСК: Добро што Американците дојдоа да помогнат во владеењето на правото

Канал5 - 09.12.2022

Проверките на американскиот тим за корупција кај поранешни и актуелни функционери е пораз за политиката кај нас и показател дека сме го допреле дното. Проверките на американскиот тим за корупција кај поранешни и актуелни функционери е пораз за ...

Антикорупциска ќе ги проверува сите кандидати што ја завршиле обуката во Академијата за судии и јавни обвинители

МКД - 09.12.2022

Државната комисија за борба против корупцијата и судир на интереси (ДКСК) ќе продолжи да работи на предметот во кој беше откриено дека 449 студенти од Универзитетот на Југисточна Европа (ЈИЕ) во период од четири години со уверение полагале ...

Алсат објавува документ од Правда за синот на спикерот Џафери

Алсат-М - 08.12.2022

Алсат објавува документ од синот на претседателот на Собранието Талат Џафери, Барлет Џафери, со кој тој бара да му се дозволи да полага за правосудниот испит, конкретно за предметот трговско право, иако не ги исполнувал условите за тоа.

Министерот за правда има законска можност да го поништи положениот правосуден испит на Барлет Џафери

Телма - 08.12.2022

Уверението за положен правосуден испит на Барлет Џафери може да се поништи врз основа на законот за управна постапка, ако се утврди дека е поврзан со кривично дело, а со тоа ќе се поништат и последиците односно запишувањето на академијата за судии и ...

Антикорупциска ќе проверува кои судии и обвинители предвреме положиле правосуден испит

Zoom - 09.12.2022

Документите на сите кандидати на Академијата за судии и обвинители од нејзиното основање до сега ќе бидат цел на истрагата на Антикорупциска комисија. Се истражува кој судија и обвинител стигнал до функција „делач на правда“ со прекршување на ...

ДКСК ќе проверува кои судии и обвинители предвреме положиле правосуден

Мета - 09.12.2022

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на Меѓународниот ден за борба против корупцијата најави дека ќе ги истражува документите на сите кандидати на Академијата за судии и обвинители од нејзиното основање до сега.

ДКСК ќе ги проверува правосудните испити на сите кандидати за Академијата за судии и обвинители

Независен - 09.12.2022

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе ги истражува документите на сите кандидати на Академијата за судии и обвинители од нејзиното основање досега. Антикорупционерите ќе истражуваат кои судии и обвинители стигнале до функцијата ...

Под лупата на ДКСК ќе се најдат судии и обвинители кои предвреме положиле правосуден

Frontline - 09.12.2022

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на Меѓународниот ден за борба против корупцијата најави дека ќе ги истражува документите на сите кандидати на Академијата за судии и обвинители од нејзиното основање до сега.

ДКСК ќе ги проверува правосудните испити на сите кандидати за Академијата за судии и обвинители

Centar - 09.12.2022

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе ги истражува документите на сите кандидати на Академијата за судии и обвинители од нејзиното основање досега. Антикорупционерите ќе истражуваат кои судии и обвинители стигнале до функцијата ...

ДКСК ќе истражува дали меѓу актуелни судии и јавни обвинители има некој „Барлет Џафери“

Нетпрес - 09.12.2022

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) продолжува понатаму и ја продлабочува истрагата во врска со појавата на предвремено полагање на правосуден испит од страна кандидати на Академијата за судии и јавни обвинители, а со проверките што ...

ДКСК ќе ги проверува правосудните испити на сите кандидати за Академијата за судии и обвинители

Бриф - 09.12.2022

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе ги истражува документите на сите кандидати на Академијата за судии и обвинители од нејзиното основање досега. Антикорупционерите ќе истражуваат кои судии и обвинители стигнале до функцијата ...

ЈАНЕВСКА СО ЛЕКЦИЈА ДО ИВАНОВСКА ЗА СЛУЧАЈОТ СО СИНОТ НА ЏАФЕРИ: Само ѕирнете во Главната книга на факултетот!

Денешен - 09.12.2022

Весна ЈАНЕВСКА Почитувани, Претседателката на Комисијата за антикорупција повторни се заинтересира за криминалот при полагање на правосуден испит и упис на Академија за судии, иако претходно рече дека случајот е стар 7 години и застарен.

Јаневска до Претседателот на ДКСК: Случајот со полагање правосуден испит без завршен факултет не може да застари, ...

Курир - 09.12.2022

Претседателката на Комисијата за антикорупција повторни се заинтересира за криминалот при полагање на правосуден испит и упис на Академија за судии, иако претходно рече дека случајот е стар 7 години и застарен.