TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битола доби 2.635 нови садови за собирање отпад

Н.Македонија - 10.10.2019

Над 130 корпи за отпадоци кои веќе се поставуваат на Широк Сокак, 100 зелени канти од 1,1 метар кубен, 70 метални канти со иста зафатнитна, 100 жолти канти за пластика, 2000 кафеави канти, садови за биолошки отпад од 120 литри, 200 големи канти од ...

Додека да стигнат паметните контејнери

Panika.be - 10.10.2019

Додека народот води дискусија дали треба да има паметни контејнери или не, некој одлучил да го искористи моментот за гоштевање. Прашањето што треба да биде поставено тука е, што бара крава сама на ...

Паметни контејнери или паметно фрлање на ѓубрето

Н.Македонија - 10.10.2019

Уште непоставени, некој намерно или од несовесност ги „украси“ однадвор новите контејнери со полни најлонски кесиња со ѓубре. Наместо во садот, некои луѓе ги закачија ќесињата на рачките што треба да ги користат инвалидизираните лица, за да ги ...

За сите мрзеливи луѓе кои не сакаат да фрлаат ѓубре сега постои паметна канта која се прави сама

Иновативност - 09.10.2019

Собирањето и изнесувањето на ѓубрето надвор може да биде напорно, а за некои е и најмалку омилената домашна обврска и често избегнуваат да ја прават. Сега постои паметна канта која ќе се погрижи за сечиј отпад.

Нови корпи за отпадоци поставени на битолскиот Широк сокак

Centar - 09.10.2019

Почна поставувањето на новите корпи за отпадоци, за почеток на Широк сокак. По констатираната состојба на терен, ЈП „Комуналец“ набави 130 корпи за отпадоци. Новите корпи ќе бидат поставени во централното градско подрачје, додека, пак, постарите ќе ...

Нови корпи за отпадоци поставени на битолскиот Широк сокак

Макфакс - 09.10.2019

Започна поставувањето на новите корпи за отпадоци, за почеток на Широк Сокак. По констатираната состојба на терен, ЈП „Комуналец“ набави 130 корпи за отпадоци. Новите корпи ќе бидат поставени во централното градско подрачје, додека пак, постарите ќе ...

Се поставуваат нови корпи за отпадоци

Тера - 09.10.2019

Започна поставувањето на новите корпи за отпадоци, за почеток на Широк Сокак. По констатираната состојба на терен, ЈП „Комуналец“ набави 130 корпи за отпадоци. Новите корпи ќе бидат поставени во централното градско подрачје, додека пак, постарите ќе ...

Канта која сама оди до контејнер

Локално - 09.10.2019

Собирањето и изнесувањето на ѓубрето надвор може да биде напорно, а за некои е и најмалку омилената домашна обврска и често избегнуваат да ја прават. Сега постои паметна канта која ќе се погрижи за сечиј отпад.

Набавени 2635 корпи за отпад, зелени и жолти канти, контејнери…

Тера - 10.10.2019

ЈП „Комуналец“ за акцијата за поубава и почиста Битола набави поголема количина садови за отпад кои ќе бидат поставени на повеќе локации. 130 корпи за отпадоци кои веќе се поставуваат на Широк Сокак, 100 зелени канти од 1,1 метар кубен, 70 метални ...

Што е поважно: Паметни контејнери или паметно фрлање на ѓубрето?

Скопје инфо - 11.10.2019

Уште непоставени, некој намерно или од несовесност ги „украси“ однадвор новите контејнери со полни најлонски кесиња со ѓубре. Наместо во садот, некои луѓе ги закачија ќесињата на рачките што треба да ги користат инвалидизираните лица, за да ги ...