TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рецензија Сноуден предупредува дека на државите ќе им се допадне моќта со коронавирусот

Телефони.мк - 27.03.2020

Едвард Сноуден тврди дека на државите ќе им се допадне моќта што ја имаат сега со коронавирусот поради стравот кај луѓето и ќе сакаат да ја задржат и после кризата. Ова се другите опасни последици што ќе ги има подоцна, освен починатите луѓе.

Сноуден предупредува дека на владите ќе им се допадне контролата врз граѓаните и ќе сакаат да ја задржат и после ...

Иновативност - 27.03.2020

Едвард Сноуден, една од најпознатите личности во светот, која е одговорна за протекувањето на информациите за шпионирањето во САД, неделава предупреди дека мора да мислиме на светот после кризата со корона вирусот и на опасните последици кои можеме ...

Сноуден предупредува: „Мерките за контрола врз луѓето во текот на пандемијата би можеле да останат засекогаш“

Точка - 26.03.2020

Сноуден предупредува на користење на вештачката интелигенција во следењето на луѓето. Следењето на луѓето во текот на пандемијата на коронавирусот би можело подоцна да се претвори во апсолутно кршење на приватноста на луѓето и човековите права, ...