TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Семакедонска средба Трново 2020

Опсервер - 02.08.2020

Скопје, 2 август 2020 () – Во дворот на македонската православна црква „Успение на Пресвета Богородица“ во потпелистерското село Трново, битолско, со почеток во 10.30 до 12.00 часот ќе се одржи 49. Светска Македонска Иселеничка Средба и 40.

Семакедонската средба во Трново ќе се одржи без претставници на власта

Н.Македонија - 01.08.2020

Во дворот на црквата „Пресвета Богородица“ во селото Трново, утре во организација на Матицата на иселениците, Светскиот македонски конгрес, Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија „Македон“ и Здружението на децата бегалци од ...

Семакедонска средба Трново 2020

Либертас - 02.08.2020

Во дворот на македонската православна црква „Успение на Пресвета Богородица“ во потпелистерското село Трново, битолско, со почеток во 10.30 до 12.00 часот ќе се одржи 49. Светска Македонска Иселеничка Средба и 40.

Семакедонска средба Трново 2020

Република - 02.08.2020

Во дворот на македонската православна црква „Успение на Пресвета Богородица“ во потпелистерското село Трново, битолско, со почеток во 10.30 до 12.00 часот ќе се одржи 49. Светска Македонска Иселеничка Средба и 40.

ДЕНЕСКА ВО БИТОЛСКО ТРНОВО: Македонци од разни делови на Семакедонска средба Трново 2020

Денешен - 02.08.2020

Во дворот на македонската православна црква „Успение на Пресвета Богородица“ во потпелистерското село Трново, битолско, со почеток во 10.30 до 12.00 часот ќе се одржи 49. Светска Македонска Иселеничка Средба и 40.

Семакедонска средба Трново 2020

24Инфо - 02.08.2020

Во дворот на македонската православна црква „Успение на Пресвета Богородица” во потпелистерското село Трново, битолско, со почеток во 10.30 до 12.00 часот ќе се одржи 49. Светска Македонска Иселеничка Средба и 40.

Семакедонска средба Трново 2020

360 степени - 02.08.2020

Во дворот на македонската православна црква „Успение на Пресвета Богородица“ во потпелистерското село Трново, битолско, со почеток во 10.30 до 12.00 часот ќе се одржи 49. Светска Македонска Иселеничка Средба и 40.

Семакедонска средба Трново 2020

Фокус - 02.08.2020

Во дворот на македонската православна црква „Успение на Пресвета Богородица“ во потпелистерското село Трново, битолско, со почеток во 10.30 до 12.00 часот ќе се одржи 49. Светска Македонска Иселеничка Средба и 40.