TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Годинава пристигнува првата роботизирана кујна во светот

Иновативност - 13.03.2018

Ви ја сервираме иднина, се вели во кампањата за првата роботизирана кујна во светот. Благодарение на системот за следење на движење првата роботизирана кујна во светот, дело на компанијата Moley Robotics , може прецизно да ги реплицира постапките на ...

Страшна најава:Наскоро пристигаат роботи со сила како 500 луѓе!(видео)

Канал5 - 13.03.2018

Роботи кои не може да се уништат слични на Терминатор за само 50 години би можеле да станат водечка служба за итни случаи, предвидува футоролог Мет Шор. Овие киборзи ќе може да делуваат во екстремни временски услови во кои сегашните машини не можат.

Младите махери за роботи од Тетово

Слободен Печат - 12.03.2018

Натпревар Учениците од елетротехничката насока на средното земјоделско училиште нижат успеси на меѓународни натпревари по роботика. Марио Бојаровски, ученик од ова училиште, лани го освои првото место на „Робомак“ со својата програма, преку која мал ...

Видео: Тестирање на ново оружје на концернот „Калашников“

Руска реч - 12.03.2018

Се појави видеоснимка од демонстрацијата на можностите на борбените роботи, оружјето и муницијата на концернот „Калашников“. Видеоснимката на која е прикажана примената на борбените роботи „Нахлебник“ и „Соратник“, како и на борбениот модул ППДУ, ...

Еве што се случува кога хакер ќе нападне робот

Телефони.мк - 12.03.2018

Роботите и автоматизацијата полека ги преземаат работите на луѓето и во иднина милиони луѓе ќе останат без работа. Роботите ќе го заменат човекот, кои со вештачката интелигенција ќе бидат многу побрзи и поевтини во споредба со луѓето.