TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Finance Think : Субвенциите за струја ја чинеле државата 3,2% од БДП

Алфа - 30.05.2024

Македонија го плаќа сериозно цехот од невложувањето во енергетскиот сектор и купувањето на социјален мир за пониски сметки за струја. Наместо во производство на домашна струја, во екот на кризата државата беше приморана да купува скапа струја од ...

Македонија потроши 3,2 отсто од БДП за да се справи со енергетската криза – финансиските последици се уште ги ...

Вечер Прес - 30.05.2024

Потребни се поголеми инвестиции во енергетскиот сектор, побрза замена на јагленот со обновливи извори, зголемување на домашното производство на струја и на храна... За таа цел, како што беше речено на економскиот форум „По бурата: управување со ...

Економски форум: Да се забрза замената на јагленот со обновливи извори, да се зголеми домашното производство на струја ...

Бизнис Вести - 30.05.2024

Земјава да се фокусира на инвестиции во енергетскиот сектор, да ја забрза замената на јагленот со обновливи извори, да го зголеми домашното производство на струја и на храна и да направи сериозен редизајн на државната помош, особено во ...

Во март 79 отсто од потрошената струја од домашни извори

Независен - 29.05.2024

Во март годинава во земјава вкупно се потрошени 576.974 мегават часови електрична енергија, 22,692 милиони нормални кубни метри природен гас, 454.378 тони јаглен и 81.059 тони нафтени продукти.

Економски форум: Да се забрза замената на јагленот со обновливи извори, да се зголеми домашното производство на струја ...

Zoom - 30.05.2024

Земјава да се фокусира на инвестиции во енергетскиот сектор, да ја забрза замената на јагленот со обновливи извори, да го зголеми домашното производство на струја и на храна и да направи сериозен редизајн на државната помош, особено во ...

Земјите од Западен Балкан трошат три пати повеќе енергија во споредба со земјите од ЕУ

Независен - 30.05.2024

Земјава да се фокусира на инвестиции во енергетскиот сектор, да ја забрза замената на јагленот со обновливи извори, да го зголеми домашното производство на струја и на храна и да направи сериозен редизајн на државната помош, особено во ...

Државата да го зголеми производството на струја и храна: Експертите на Економски форум во Скопје

ММС - 30.05.2024

Земјава да се фокусира на инвестиции во енергетскиот сектор, да ја забрза замената на јагленот со обновливи извори, да го зголеми домашното производство на струја и на храна и да направи сериозен редизајн на државната помош, особено во ...