TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Болсонаро е првиот претседател кој може да биде обвинет за загрозување на здравјето поради негирање на пандемијата

360 степени - 28.10.2021

Сенатската комисија препорача Болсонаро да биде обвинет по девет точки, кои, покрај злосторствата против човештвото, вклучуваат поттикнување на криминал, фалсификување документи, кршење на социјалните права, злоупотреба на јавни средства и ширење ...

Болсонаро е првиот претседател кој може да биде обвинет за загрозување на здравјето поради негирање на пандемијата

Алсат-М - 28.10.2021

Жаир Болсонаро, претседателот на Бразил, би можел да стане и првиот претседател во светот кој ќе заврши зад решетки поради коронавирусот. По шестмесечна истрага, комисијата на бразилскиот Сенат заклучи дека Болсонаро треба да биде обвинет по девет ...

Болсонаро е првиот претседател кој може да биде обвинет за загрозување на здравјето поради негирање на пандемијата

Zoom - 28.10.2021

Жаир Болсонаро, претседателот на Бразил, би можел да стане и првиот претседател во светот кој ќе заврши зад решетки поради коронавирусот. По шестмесечна истрага, комисијата на бразилскиот Сенат заклучи дека Болсонаро треба да биде обвинет по девет ...

Бразилскиот сенат го одобри обвинението против претседателот Болсонаро

Телма - 27.10.2021

Парламентарната истражна комисија на бразилскиот Сенат го одобри конечниот извештај во кој претседателот Жаир Болсонаро беше обвинет за девет злосторства, вклучително и злосторства против човештвото.

Бразилските сенатори побараа обвинение против Болсонаро

Курир - 27.10.2021

Истражниот комитет на бразилскиот Сенат вчера го прифати извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство ...

Се бара обвинение против бразилскиот претседател Болсонаро, заради одговорот на Ковид-19

Слободен Печат - 27.10.2021

Истражниот комитет на бразилскиот Сенат вчера го прифати извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство ...

Бразилските сенатори бараат обвинение против претседателот Болсонаро поради одговорот на епидемијата

Нетпрес - 27.10.2021

Истражната комисија на бразилскиот Сенат го прифати во вторникот извештајот кој повикува на подигнување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро поради наводни девет злосторства поврзани со одговорот на пандемијата на Covid-19, вклучително и ...

Бразилските сенатори побараа обвинение против претседателот Болсонаро заради одговорот на Ковид-19

Опсервер - 27.10.2021

– Истражниот комитет на бразилскиот Сенат вчера го прифати извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство ...

Бразилските сенатори побараа обвинение против претседателот Болсонаро заради одговорот на Ковид-19

Сител - 27.10.2021

– Истражниот комитет на бразилскиот Сенат вчера го прифати извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство ...

Бразилските сенатори побараа обвинение против претседателот Болсонаро заради одговорот на Ковид-19

24Инфо - 27.10.2021

Истражниот комитет на бразилскиот Сенат вчера го прифати извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство ...

Бразилските сенатори побараа обвинение против претседателот Болсонаро заради одговорот на Ковид-19

Независен - 27.10.2021

Истражниот комитет на бразилскиот Сенат вчера го прифати извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство ...

Бразилскиот сенат побара обвинение против претседателот Болсонаро поради одговорот на пандемијата

Република - 27.10.2021

Истражниот комитет на бразилскиот Сенат го прифатил извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство против ...

Бразилските сенатори побараа обвинение против претседателот Болсонаро заради одговорот на Ковид-19

MakPress - 27.10.2021

Истражниот комитет на бразилскиот Сенат вчера го прифати извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство ...

Бразилскиот сенат побара обвинение против претседателот Болсонаро

Lider - 27.10.2021

Истражниот комитет на бразилскиот Сенат го прифатил извештајот со кој се бара покренување обвинение против претседателот Жаир Болсонаро за девет кривични дела поврзани со одговорот на пандемијата против Ковид-19, вклучувајќи го и злосторство против ...