TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РКЕ: Реакција на соопштение за јавност од Макпетрол

Канал5 - 28.10.2020

РКЕ во целост ги отфрла навредите и квалификациите на компанијата Макпетрол за членовите на РКЕ . Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Македонија (РКЕ) ја известува јавноста дека со Одлуката за густини и маржи на ...

Макпетрол не се согласува со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика

Телма - 28.10.2020

„Во врска со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ), донесена на 22 октомври 2020 година, за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво ...

Макпетрол: Регулаторната комисија за енергетика пак ја потврди својата нестручност

МКД - 28.10.2020

Со одлуката од 22 октомври Регулаторната комисија за енергетика уште еднаш ја потврди својата нестручност и селективна примена на Законот за енергетика, а дополнително во образложението за одлуката наведува невистинити информации.

Макпетрол соопштение во врска со најновата одлука на РКЕ за определување на ескалираната густина и деескалираната ...

Smartportal - 28.10.2020

Со оваа одлука РКЕ повторно ја потврди својата нестручност и селективна примена на Законот за енергетика, а дополнително во образложение на предметната одлука наведува невистинити информации Во врска со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика ...

Известување до јавноста од Макпетрол АД

Црнобело - 28.10.2020

Во врска со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ), донесена на 22 октомври 2020 година, за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво ...

Макпетрол: РКЕ повторно ја потврди својата нестручност и селективна примена на Законот за енергетика

А1 On - 28.10.2020

Во врска со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ), донесена на 22 октомври 2020 година, за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво ...

Макпетрол АД: Со своите одлуки РКЕ го спречува развојот на нафтените компании

Опсервер - 28.10.2020

– Макпетрол АД не се согласува со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво за транспорт, висината на надоместокот за премија, ...

„Макпетрол“ ја обвинува Регулаторната комисија за енергетика дека го спречува развојот на нафтените компании

Независен - 28.10.2020

„Макпетрол“ АД не се согласува со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво за транспорт, висината на надоместокот за премија, ...

Макпетрол АД: Со своите одлуки РКЕ го спречува развојот на нафтените компании

24Инфо - 28.10.2020

Макпетрол АД не се согласува со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво за транспорт, висината на надоместокот за премија, транспортините ...

Макпетрол АД: Со своите одлуки РКЕ го спречува развојот на нафтените компании

Либертас - 28.10.2020

Макпетрол АД не се согласува со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво за транспорт, висината на надоместокот за премија, транспортините ...

МАКПЕТРОЛ: РКЕ ја потврди својата нестручност, бараме слободно формирање на цената на дериватите

Фактор - 28.10.2020

Нафтената компанија „Макпетрол“ бара повторно да се воведе либерализација, односно слободен пазар при формирањето на цената на нафтените деривати. Ова компанијата го бара по последната одлука на Регулаторната комисија за енергетика, со која, како ...

Макпетрол излезе со соопштение во врска со одлуката на РКЕ за енергетика и водни услуги на РСМ

Денар - 28.10.2020

“Во врска со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ), донесена на 22 октомври 2020 година, за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво ...

РКЕ: Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати се штитат и интересите на потрошувачите

Сител - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

РКЕ: Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати се штитат и интересите на потрошувачите

МКД - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

Макпетрол повторно бара слободнo формирање на цените на нафтените деривати.

24auto - 28.10.2020

Во врска со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ), донесена на 22 октомври 2020 година, за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво ...

РКЕ: Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати се штитат и интересите на потрошувачите

24Инфо - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

РКЕ: Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати се штитат и интересите на потрошувачите

ТВ21 - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

Маржата за горивата ги скара енергетските компании и РКЕ

А1 On - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

РКЕ: Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати се штитат и интересите на потрошувачите

Опсервер - 28.10.2020

– Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

РКЕ: Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати се штитат интересите на потрошувачите и трговците

Слободен Печат - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

Макпетрол АД: РКЕ го спречува развојот на нафтените компании, во Одлуки наведуваат невистини

MakPress - 28.10.2020

Макпетрол АД не се согласува со одлуката на Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) за определување на ескалираната густина и деескалираната густина на секој нафтен дериват и гориво за транспорт, висината на надоместокот за премија, транспортините ...

РКЕ: Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати се штитат и интересите на потрошувачите

4NEWS - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

РКЕ: Ако се прифатеа барањата на трговците, нафтените деривати ќе покапеа над два денари за литар

Независен - 28.10.2020

Со одлуката за густини и маржи на нафтените деривати објавена во Службен весник на 22 месецов се отсликува реалната состојба на пазарот на нафтени деривати и овозможува цените на нафтените деривати да ги штитат и интересите на потрошувачите и ...

Кавга меѓу Макпетрол и Регулаторна

Денешен - 28.10.2020

Со одлуката од 22 октомври Регулаторната комисија за енергетика уште еднаш ја потврди својата нестручност и селективна примена на Законот за енергетика, а дополнително во образложението за одлуката наведува невистинити информации.