TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку повеќе ладиме, толку пожешко станува на планетата Земја

Факултети - 11.06.2024

Деновиве почнаа горештини во нашата земја со температури на воздухот повисоки од вообичаено просечните во месец јуни. Да потсетам дека 2023 беше глобално најтопла година досега откако се мери температурата на воздухот во минатото.

Како климата да ви троши помалку: Поставете го термостатот вака и нема да имате грижи

Попара - 10.06.2024

Во овие топли денови животот без клима е незамислив. Но, штом ќе го фатите далечинскиот управувач, се поставува друго прашање, колку ќе биде сметката за струја. Дали навистина штедите струја со исклучување на климата кога не сте дома или подобро е ...

Како да го прилагодите клима уредот да троши помалку струја?

Курир - 10.06.2024

Експертите велат дека системот за ладење на просторот најдобро функционира кога работи со полна брзина, а не кога работи во пократки интервали со помала брзина. Високите температури и животот без клима е речиси незамислив.

Како помалку да троши клима уредот – еве како до пониски сметки за струја

24Инфо - 10.06.2024

Високите температури и животот без клима е речиси незамислив. Меѓутоа, штом ќе го земете далечинскиот управувач, се поставува друго прашање, колку ќе биде сметката за струја. Дали навистина штедите струја со исклучување на климата кога не сте дома ...

Како да го приспособите клима уредот да троши помалку струја?

Нетпрес - 10.06.2024

Високите температури и животот без клима стана речиси незамислив. Меѓутоа, штом ќе го земете далечинскиот управувач, се поставува друго прашање, колку ќе биде сметката за струја. Дали навистина штедите струја со исклучување на климата кога не сте ...

Како да го прилагодите клима уредот да троши помалку струја?

Вистина.мк - 10.06.2024

Експертите велат дека системот за ладење на просторот најдобро функционира кога работи со полна брзина, а не кога работи во пократки интервали со помала брзина. Високите температури и животот без клима е речиси незамислив.

Како да го приспособите клима уредот да троши помалку струја?

365 - 11.06.2024

Високите температури и животот без клима стана речиси незамислив. Меѓутоа, штом ќе го земете далечинскиот управувач, се поставува друго прашање, колку ќе биде сметката за струја. Дали навистина штедите струја со исклучување на климата кога не сте ...

Како вашиот клима-уред да троши помалку струја?

Факултети - 11.06.2024

Во овие топли денови животот без клима е незамислив. Но, штом ќе го фатите далечинскиот управувач, се поставува друго прашање - колку ќе изнесува сметката за струја? Дали навистина се штеди струја со исклучување на климата кога не сте дома или ...

Како да го приспособите клима уредот да троши помалку струја?

Пулс24 - 11.06.2024

Високите температури и животот без клима стана речиси незамислив. Меѓутоа, штом ќе го земете далечинскиот управувач, се поставува друго прашање, колку ќе биде сметката за струја. Дали навистина штедите струја со исклучување на климата кога не сте ...

Колку повеќе ладиме, станува уште пожешко на планетата Земја

+инфо - 11.06.2024

Високите температури ги загрозуваат здравјето и животите на многу милиони луѓе, и затоа тие тогаш ги вклучуваат своите клима уреди (оние што ги имаат). Притоа се троши електрична енергија, а електричните мрежи се оптоваруваат, некогаш до максимум.

Колку повеќе ладиме, станува уште пожешко на планетата Земја

МКД - 11.06.2024

Ристо Цицонков Деновиве почнаа горештини во нашата земја со температури на воздухот повисоки од вообичаено просечните во месец јуни. Да потсетам дека 2023 беше глобално најтопла година до сега откако се мери температурата на воздухот во минатото.

Колку повеќе ладиме, станува уште пожешко на планетата земја

Опсервер - 11.06.2024

Деновиве почнаа горештини во нашата земја со температури на воздухот повисоки од вообичаено просечните во месец јуни. Да потсетам дека 2023 беше глобално најтопла година до сега откако се мери температурата на воздухот во минатото.