TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Животниот век на Американците падна најмногу од Втората светска војна

МКД - 22.07.2021

Животниот век во САД во 2020 падна за година и пол, најмногу од Втората светска војна, објавија американските здравствени власти. Податоците на Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) покажаа дека просечниот животен век на Американците ...

Животниот век во САД се намалил за 18 месеци во 2020, најмногу од Втората светска војна

Сакам да кажам - 21.07.2021

Пандемијата на коронавирусот го намалила просечниот животен век во САД за 18 месеци во минатата година, што е најголем годишен пад од Втората светска војна, објави Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ).

Најголем пад на животниот век во САД по Втората светска војна

Слободен Печат - 21.07.2021

Животниот век во САД во 2020 година се намали за 1,5 година, што е најголем пад од Втората светска војна, соопштија американските здравствени власти. Податоците од Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) покажуваат дека просечниот животен ...

Животниот век на Американците намален најмногу по Втората светска војна

Вечер Прес - 21.07.2021

Животниот век во САД во 2020 година се намали за 1,5 година, што е најголем пад од од Втората светска војна, соопштија американските здравствени власти. Податоците од Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) покажуваат дека просечниот ...

Во 2020 година намален животниот век на Американците

ТВ21 - 21.07.2021

Животниот век во САД во 2020 година се намали за 1,5 година, што е најголем пад од од Втората светска војна, соопштија американските здравствени власти. Податоците од Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) покажуваат дека просечниот ...

Во 2020 година намален животниот век на Американците

Канал5 - 21.07.2021

Животниот век во САД во 2020 година се намали за 1,5 година, што е најголем пад од од Втората светска војна, соопштија американските здравствени власти. Податоците од Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) покажуваат дека просечниот ...

Намален животниот век на Американците

4NEWS - 22.07.2021

Американските здравствени власти истакнаа дека животниот век во САД во 2020 година се намалил за 1,5 години. Ова е најголем пад од Втората светска војна. Податоците од Центарот за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) покажуваат дека просечниот ...

Животниот век на Американците во 2020 година падна  повеќе и од Втората светска војна

Локално - 21.07.2021

Ваквите податоци се резултат на повторниот раст на инфицирани со ковид-19 во земјата. Бројот на хоспитализирани исто така се зголемува Животниот век во САД опадна за една и пол година во 2020 година, што е најмногу од Втората светска војна, ...