TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СТО одлучи дека американските царини за кинеските производи воведени во 2018 година се незаконски

Мета - 16.09.2020

Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука дека американските царини за кинеските производи во вредност од над 200 милијарди долари се незаконски.

ШОК ЗА ТРАМП- ОДЛУЧЕНО: Повеќето американски тарифи за кинеска стока се НЕЛЕГАЛНИ!

Магазин - 16.09.2020

Одборот за решавање на спорови на Светската трговска организација пресуди против повеќето тарифи што САД ги воведоа на стоки од Кина. Комитетот рече дека мерките на САД ги кршат клучните принципи на меѓународната трговија и условите под кои ...

Светската трговска организaција одлучи дека се незаконски американските царини за кинеските производи

Макфакс - 16.09.2020

Светската трговска организација (СТО) донесе одлука дека се незаконски американските царини за кинеските производи во вредност од над 200 милијарди долари. Со тоа, СТО за првпат донесе одлука против бројните царини што администрацијата на ...

СТО: Повеќето американски царини на стока од Кина се нелегални

Опсервер - 16.09.2020

Женева, 16 септември 2020 () – Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука против повеќето царини што ги воведоа САД за стоки од Кина. Комисијата оцени дека американските мерки ги кршат клучните принципи на ...

Студен туш за Трамп: Американските царини на кинеската стока се прогласени за незаконски!

Точка - 16.09.2020

Одборот за решавање на спорови при Светската трговска организација пресуди против најголемиот дел од царините кои Соединетите Американски Држави ги воведоа на стоката од Кина. Светската трговска организација ѝ зададе голем удар на администрацијата ...

СТО: Воведените царини на Трамп против Кина се незаконски

Денар - 16.09.2020

Светската трговска организација(СТО) соопшти дека царинските давачки на претседателот Доналд Трамп за кинеска стока во вредност од околу 234 милијарди долари ги кршат правилата за меѓународна трговија.

Светската трговска организaција одлучи дека се незаконски американските царини за кинеските производи

Вечер - 16.09.2020

Светската трговска организација (СТО) донесе одлука дека се незаконски американските царини за кинеските производи во вредност од над 200 милијарди долари. Со тоа, СТО за првпат донесе одлука против бројните царини што администрацијата на ...

Светската трговска организaција одлучи дека се незаконски американските царини за кинеските производи

24Инфо - 16.09.2020

Светската трговска организација (СТО) донесе одлука дека се незаконски американските царини за кинеските производи во вредност од над 200 милијарди долари. Со тоа, СТО за првпат донесе одлука против бројните царини што администрацијата на ...

СТО им се спротивстави на американските царини за кинеските производи

Н.Македонија - 16.09.2020

Светската трговска организација (СТО) донесе одлука дека се незаконски американските царини за кинеските производи во вредност од над 200 милијарди долари. Со тоа, СТО за првпат донесе одлука против бројните царини што администрацијата на ...

Студен туш за Трамп: Американските царини на кинеската стока се прогласени за незаконски!

Press24 - 16.09.2020

Одборот за решавање на спорови при Светската трговска организација пресуди против најголемиот дел од царините кои Соединетите Американски Држави ги воведоа на стоката од Кина. Светската трговска организација ѝ зададе голем удар на администрацијата ...

СТО ги прогласи нелегални повеќето американски царини на стока од Кина

Независен - 16.09.2020

Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука против повеќето царини што ги воведоа САД за стоки од Кина. Комисијата оцени дека американските мерки ги кршат клучните принципи на меѓународната трговија и ...

СТО: Повеќето американски царини на стока од Кина се нелегални

Либертас - 16.09.2020

Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука против повеќето царини што ги воведоа САД за стоки од Кина. Комисијата оцени дека американските мерки ги кршат клучните принципи на меѓународната трговија и ...

СТО: Повеќето американски царини на стока од Кина се нелегални

Вечер Прес - 16.09.2020

Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука против повеќето царини што ги воведоа САД за стоки од Кина. Комисијата оцени дека американските мерки ги кршат клучните принципи на меѓународната трговија и ...

СТО: Повеќето американски царини на стока од Кина се нелегални

А1 On - 16.09.2020

Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука против повеќето царини што ги воведоа САД за стоки од Кина. Комисијата оцени дека американските мерки ги кршат клучните принципи на меѓународната трговија и ...

СТО: Повеќето американски царини на стока од Кина се нелегални

Слободен Печат - 16.09.2020

Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука против повеќето царини што ги воведоа САД за стоки од Кина. Комисијата оцени дека американските мерки ги кршат клучните принципи на меѓународната трговија и ...

СТО: Повеќето американски царини на стока од Кина се нелегални

MakPress - 16.09.2020

Комисијата за решавање спорови при Светската трговска организација (СТО) донесе одлука против повеќето царини што ги воведоа САД за стоки од Кина. Комисијата оцени дека американските мерки ги кршат клучните принципи на меѓународната трговија и ...