TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Психолог: Кога нешто му се случува во градинка – детето го покажува тоа, а родителите треба да го препознаат

Деца - 04.06.2023

Случајот со злоупотреба на деца во градинката во Оџаци, Србија, од страна на педагошки соработник, е само еден во низата настани што ја шокираа јавноста во регионот во последните денови. Се работи за нешто што не е дозволено да помине без соодветни ...

20 правила на воспитување на големиот педагог Марија Монтесори: Еве како да воспитате најдобро и најпаметно дете на ...

Убавина и Здравје - 04.06.2023

Големиот педагог Марија Монтесори знаела како да воспита најдобро дете на светот, со помош на само 20 правила Воспитувањето дете е многу чувствителна тема, а неспорно е дека треба многу да се работи на едукацијата на децата и на родителите.

Најголемите заблуди поврзани со родителството: „Моето дете никогаш нема да…“

Деца - 04.06.2023

Сигурно сте се запрашале зошто луѓето имаат деца ако толку често едвај чекаат да ги однесат кај баба и дедо на чување или да одат во градинка/училиште. Пред да имате деца, сигурно сте се нашле во ситуација кога сте им суделе на родителите кога се ...

20 ПРАВИЛА НА ВОСПИТУВАЊЕ НА ГОЛЕМИОТ ПЕДАГОГ – МАРИЈА МОНТЕСОРИ: Еве како да го одгледате најдоброто и најспособното ...

Екран - 03.06.2023

Големиот педагог Марија Монтесори знаела како да го воспита најдоброто дете на светот, со само 20 правила. Воспитувањето деца е многу чувствителна тема и неспорно е дека треба многу да се работи на образованието на децата и родителите.

Медицинска сестра на педијатрија: Работи што би им ги кажала на родителите на нашите пациенти, но не можам

Деца - 03.06.2023

Се разбира, болеста на детето е нешто што секој, апсолутно секој родител едноставно би ја прескокнал или избришал. Никој не сака да однесе дете на ургентно или да остане со детето во болница.