TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина го лансираше првиот широкопојасен сателит

Иновативност - 17.01.2020

Првиот кинески широкопојасен сателит со комуникациски капацитет од 10 гигабајти во секунда е испратен во вселената во четвртокот од центарот за лансирање Џиучуен, јави агенцијата Анадолија.

Европа ја лансираше „Ариана Пет“ во вселената

Макфакс - 17.01.2020

Европската вселенска агенција од Куру, Француска Гвајана во четвртокот ја лансираше ракетата „Ариана Пет“ во вселената. Ова е прво лансирање во вселената за 2020 година, а со „Ариана Пет“ се пренесуваат два телекомуникациски сателити, Конект и ...

„Роскосмос“ пронајде начин да ја блокира работата на шпионските сателити

Руска реч - 17.01.2020

Стручњаците на државната корпорација „Роскосмос“ предлагаат од Земјата да се неутрализираат сигналите што ги емитираат странските шпионски сателити. Тоа е начинот да се скрие доверливата активност на територијата на Русија од оперативното ...

Лансиран широкопојасен сателит, ќе има сигнали во пустините и океаните

Макфакс - 17.01.2020

Првиот кинески широкопојасен сателит, со комуникациски капацитет од 10 гигабајти во секунда, е испратен во вселената од Центарот за лансирање сателити „Џиучуен“. Сателитот е лансиран од ракета-носачот КЗ-1А кој го направи комерцијалната вселенска ...

Прв кинески широкопојасен сателит лансиран во вселената, брзина на пренос 10 GB/s

Денар - 17.01.2020

Првиот кинески широкопојасен сателит со комуникациски капацитет од 10 гигабајти во секунда е испратен во вселената вчера наутро од центарот за лансирање Џиучуен. Сателитот, кој е изработен од комерцијалната вселенска компанија Galaxy Space, лансиран ...

Лансиран широкопојасен сателит, ќе има сигнали во пустините и океаните

24Инфо - 17.01.2020

Првиот кинески широкопојасен сателит, со комуникациски капацитет од 10 гигабајти во секунда, е испратен во вселената од Центарот за лансирање сателити „Џиучуен“. Сателитот е лансиран од ракета-носачот КЗ-1А кој го направи комерцијалната вселенска ...

Лансиран широкопојасен сателит, ќе има сигнали во пустините и океаните

Н.Македонија - 17.01.2020

Првиот кинески широкопојасен сателит, со комуникациски капацитет од 10 гигабајти во секунда, е испратен во вселената од Центарот за лансирање сателити „Џиучуен“. Сателитот е лансиран од ракета-носачот КЗ-1А, кој го направи комерцијалната вселенска ...

Лансиран широкопојасен сателит, ќе има сигнали во пустините и океаните

Centar - 17.01.2020

Првиот кинески широкопојасен сателит, со комуникациски капацитет од 10 гигабајти во секунда, е испратен во вселената од Центарот за лансирање сателити „Џиучуен“. Сателитот е лансиран од ракета-носачот КЗ-1А кој го направи комерцијалната вселенска ...

Лансиран широкопојасен сателит, ќе има сигнали во пустините и океаните

USB - 17.01.2020

Првиот кинески широкопојасен сателит, со комуникациски капацитет од 10 гигабајти во секунда, е испратен во вселената од Центарот за лансирање сателити „Џиучуен“. Сателитот е лансиран од ракета-носачот КЗ-1А кој го направи комерцијалната вселенска ...

Европа ја лансираше „Ариана Пет“ во вселената

USB - 17.01.2020

Европската вселенска агенција од Куру, Француска Гвајана во четвртокот ја лансираше ракетата „Ариана Пет“ во вселената. Ова е прво лансирање во вселената за 2020 година, а со „Ариана Пет“ се пренесуваат два телекомуникациски сателити, Конект и ...

„Роскосмос“ пронајде начин да ја блокира работата на шпионските сателити

USB - 18.01.2020

Експертите на државната корпорација „Роскосмос“ предлагаат од Земјата да се неутрализираат сигналите што ги емитираат странските шпионски сателити. Тоа е начинот да се скрие доверливата активност на територијата на Русија од оперативното набљудување ...