TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жителите на оваа земја се прогласени за најголеми алкохоличари во светот!

Локално - 03.12.2021

Меѓународното истражување на „Global Drugs Survey“ покажа дека Австралијците се опијаниле во просек 27 пати годишно во 2020 година, што е речиси двојно повеќе од глобалниот просек од 15 пати годишно.

Не е Русија, ни В.Британија…Која е најпијаната нација за време на пандемијата?

Вечер Прес - 03.12.2021

Најновата студија покажа дека кај една нација во текот на пандемијата со ковид-19, се зголемила употребата на алкохол повеќе отколку кај сите други. Австралијанците се прогласени за најголеми пијаници во светот, откако истражувањето покажало дека ...

Ова е најпијаната нација на светот: Се опиваат до бесвест повеќе од 2 пати месечно и околу 27 пати годишно – глобалниот ...

Точка - 03.12.2021

Австралијците се прогласени за најголеми пијаници во светот, откако е утврдено дека во 2020 година консумирале алкохол до онесвестување речиси двојно повеќе отколку останатите, покажало годишното меѓународно истражување за употреба на дрога.

ОВА Е НАЈПИЈАНАТА НАЦИЈА НА СВЕТОТ: Се опиваат до бесвест повеќе од два пати месечно и околу 27 пати годишно – ...

Екран - 03.12.2021

Австралијците беа прогласени за најголеми пијаници во светот, откако беше утврдено дека во 2020. година консумирале алкохол до онесвестување речиси двојно повеќе од луѓето на други места, според годишното меѓународно истражување за употреба на дрога.

Австралијците најмногу склони кон злоупотреба на алкохол

Независен - 02.12.2021

Австралија – Ново истражување на светско ниво спроведено од Центарот за глобални истражувања на лекови ( Global Drug Survey – ГДС) покажува дека во 2020 година, Австралијците биле најмногу склони кон злоупотребата на алкохол ширум светот, објави ...

Австралијците најмногу „посегнуваат по чашката“

Вечер Прес - 02.12.2021

Ново истражување на светско ниво спроведено од Центарот за глобални истражувања на лекови ( Global Drug Survey – ГДС) покажува дека во 2020 година, Австралијците биле најмногу склони кон злоупотребата на алкохол ширум светот, објави БГНЕС.

Австралијците најмногу склони кон злоупотреба на алкохол

Сител - 03.12.2021

– Ново истражување на светско ниво спроведено од Центарот за глобални истражувања на лекови ( Global Drug Survey – ГДС) покажува дека во 2020 година, Австралијците биле најмногу склони кон злоупотребата на алкохол ширум светот, објави БГНЕС.

Австралијците најмногу склони кон злоупотреба на алкохол

ТВ21 - 03.12.2021

Ново истражување на светско ниво спроведено од Центарот за глобални истражувања на лекови ( Global Drug Survey – ГДС) покажува дека во 2020 година, Австралијците биле најмногу склони кон злоупотребата на алкохол ширум светот, објави БГНЕС.

Австралијците станаа нација која што најмногу е склона кон злоупотреба на алкохолот, зад нив се сакндинавците а на ...

Во Центар - 03.12.2021

Ново истражување на светско ниво спроведено од Центарот за глобални истражувања на лекови ( Global Drug Survey – ГДС) покажува дека во 2020 година, Австралијците биле најмногу склони кон злоупотребата на алкохол ширум светот.